Κατασκευαστικά

Επιλέξτε κατηγορίεςDomgreek select
Το σπίτι σας είναι καλύτερος κολυμβητής απο εσας;

Το σπίτι σας είναι καλύτερος κολυμβητής απο εσας;

11 Απρίλιος, 2017

Ένα σπίτι με ικανότητες... δεινού «κολυμβητή» σχεδίασαν οι αρχιτέκτονες της βρετανικής κατασκευαστικής εταιρείας Baca Architects. Θέλοντας να δώσουν μια λύση στο πρόβλημα των καταστροφών που προκαλούν οι πλημμύρες κάθε χρόνο στη χώρα, οι αρχιτέκτονες επινόησαν ένα σπίτι με μια ειδικά κατασκευασμένη προστατευτική βάση-«δεξαμενή», η οποία σε περίπτωση πλημμύρας «ανασηκώνει» το οικοδόμημα ώστε να αποφεύγεται το ενδεχόμενο εισροής του νερού στο εσωτερικό του.

 

Διαβάστε τη συνέχεια
Ξύλο - Ανθεκτικότερο και από ατσάλι

Ξύλο - Ανθεκτικότερο και από ατσάλι

07 Απρίλιος, 2017

Το υλικό αναμφίβολα προσφέρει πολλές επιλογές στους αρχιτέκτονες αλλά και τους μηχανικούς. «Δυνητικά, το ξύλο θα μπορούσε να συγκριθεί ή ακόμα και να υπερβεί την αντοχή του χάλυβα, με το πλεονέκτημα ότι είναι και ελαφρύτερο σε βάρος».

 

Διαβάστε τη συνέχεια
Επανάσταση στην αρχιτεκτονική φέρνει το «αόρατο ξύλο»

Επανάσταση στην αρχιτεκτονική φέρνει το «αόρατο ξύλο»

07 Απρίλιος, 2017

Το ξύλο είναι το βασικό υλικό για κάποια από τα πιο σημαντικά αρχιτεκτονικά δημιουργήματα ανά των αιώνων.

 

Διαβάστε τη συνέχεια
Μερικά ιδιαίτερα πατώματα που θα σας εντυπωσιάσουν.

Μερικά ιδιαίτερα πατώματα που θα σας εντυπωσιάσουν.

03 Απρίλιος, 2017

Όταν ακούτε για ξύλινα πατώματα συνήθως σας έρχονται στο μυαλό 2-3 συγκεκριμένα είδη πατώματος που συναντάτε στα περισσότερα σπίτια. Ωστόσο υπάρχουν πολλά διαφορετικά ξύλινα πατώματα που αν και δεν είναι τόσο διαδεδωμένα είναι εξίσου όμορφα και πολύ ξεχωριστά.

 

Διαβάστε τη συνέχεια
Νέες τεχνολογίες.... "έξυπνα" τζάμια...

Νέες τεχνολογίες.... "έξυπνα" τζάμια...

11 Σεπτέμβριος, 2016

Νέες τεχνολογίες.... "έξυπνα" τζάμια που αντιλαμβάνονται τη θερμοκρασία και τον ήλιο και δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα στο εσωτερικό της κατοικίας. Δημιουργήστε την κατοικία των ονείρων σας με τα καλύτερα υλικά... Η Domgreek ακολουθεί τις νέες τεχνολογίες για να δημιουργήσει για εσάς την κατοικία που επιθυμείτε!!!

Διαβάστε τη συνέχεια
Παράταση ισχύος οικοδομικών αδειών και αδειών δόμησης

Παράταση ισχύος οικοδομικών αδειών και αδειών δόμησης

13 Απρίλιος, 2016

Η Διεύθυνση Αρχιτεκτονικής, Οικοδομικών Κανονισμών και Αδειοδοτήσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας συνέταξε έγγραφο σχετικά με την παράταση ισχύος οικοδομικών αδειών και αδειών δόμησης.

Το έγγραφο αυτό αναφέρει χαρακτηριστικά:
Με αφορµή ερωτήµατα Υπηρεσιών και ιδιωτών για το θέµα, σας γνωρίζουµε τα εξής: Μετά τη δηµοσίευση και εφαρµογή του αρθ. 76 του ν. 4368/2016 (ΦΕΚ 21/Α'/21-2-2016), που αφορά στην παράταση ισχύος κατά τρία έτη των οικοδοµικών αδειών και αδειών δόµησης οι οποίες λήγουν από 1-3-2016 έως και 31-12-2017, επισηµαίνουµε ότι ο νόµος αναφέρεται σε άδειες που λήγουν εντός του παραπάνω χρονικού διαστήµατος µε οποιαδήποτε διάταξη, χωρίς να θέτει επιπλέον προϋποθέσεις και χωρίς να απαιτούνται περαιτέρω διαδικασίες από τις αρµόδιες Υπηρεσίες.

Το αρθ. 76 του ν. 4368/2016 δεν έχει εφαρμογή στις άδειες κατεδάφισης, δεδομένου ότι οι άδειες αυτές είχαν ανέκαθεν διαφορετική διάρκεια ισχύος και χρόνο παράτασής τους, όπως ισχύει και σήμερα, µε βάση τις παρ. 1 (τρίτο εδάφιο) και 4.δ του αρθ. 6 του ν. 4030/2011, όπου καθορίζεται επιπρόσθετα ότι οι άδειες αυτές παύουν να ισχύουν µε το πέρας και του δεύτερου έτους.

Η αρχική θεώρηση οικοδομικής άδειας (που εκδόθηκε σύµφωνα µε το από 8-7-93 Π.∆.) ή άδειας δόμησης (που εκδόθηκε σύµφωνα µε τον ν. 4030/2011) για χορήγηση εργοταξιακής παροχής παρατείνεται αυτοδίκαια για όλο το χρόνο ισχύος της άδειας, όπως αυτός έχει διαμορφωθεί µετά και τις ρυθµίσεις του αρθ. 76 του ν. 4368/2016, χωρίς περαιτέρω ενέργειες των Υπηρεσιών ∆όµησης και ακολουθείται η διαδικασία της παρ. 2 του υπ' αρ. 31327/ 31-7-2015 εγγράφου µε Α∆Α: ΩΝΓΓ465ΦΘΗ-Χ90.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕ∆ΙΑΣΜΟΥ & ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΕΙΡΗΝΗ ΚΛΑΜΠΑΤΣΕΑ

(Πηγή πληροφοριών: www.michanikos.gr)

Διαβάστε τη συνέχεια
Η γεωμετρία και το υγρό στοιχείο είναι οι πρωταγωνιστές της γοητευτικά ασυνήθιστης κατοικίας στο Πικέρμι Αττικής

Η γεωμετρία και το υγρό στοιχείο είναι οι πρωταγωνιστές της γοητευτικά ασυνήθιστης κατοικίας στο Πικέρμι Αττικής

23 Φεβρουάριος, 2016

Η αίσθηση της αμεσότητας με το υγρό στοιχείο επιτεύχθηκε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους: κατ’ αρχάς, με την κατασκευή τριών συγκοινωνούντων στοιχείων νερού μπροστά και εκατέρωθεν του ισόγειου, ενώ, ως συνέχεια της εμπρόσθιας λίμνης, έρχεται η πισινά κολύμβησης. Η αρχιτεκτονική του κτιρίου δημιουργεί πλαίσια τα οποία περιβάλλουν τις χρήσεις της κατοικίας, τόσο στον ισόγειο όροφο διημέρευσης όσο και στον πρώτο όροφο, όπου και αναπτύσσονται τα υπνοδωμάτια. Το κέλυφος της κατοικίας φαίνεται να ακουμπά πολύ μαλακά στο έδαφος, ενώ στις «λίμνες» καλλιεργείται επιδέξια μια ψευδαίσθηση αιώρησης. Η υπερύψωση του εμπρόσθιου τμήματος της κατοικίας ενισχύει αυτή την αίσθηση ότι το κτίριο ανασηκώνεται από το νερό.

Διαβάστε τη συνέχεια
Ανακαινίσεις

Ανακαινίσεις

10 Φεβρουάριος, 2016

Εάν θέλετε να αποκτήσετε ένα καινούργιο ακίνητο χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα, μπορείτε να προβείτε στη διαδικασία της ανακαίνισης, η οποία σας προσφέρει μια νέα όψη τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά του ακινήτου σας.

Η Domgreek με τους έμπειρους μηχανικούς και τεχνικούς της, διαμορφώνει το χώρο σας σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας, διατηρώντας στο χώρο την καλαισθησία και την πολυτέλεια που εσείς θέλετε. Ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπου το ακίνητο είναι επενδυτικό και επιθυμείτε τη συνεχή αξιοποίησή του, θα πρέπει να διατηρείτε την αξία του στα ύψη, προσφέροντας μια εικόνα του ακινήτου ικανή να ''σταθεί όρθια'' στην εξέλιξη της εποχής και των αναγκών της. Με λίγα λόγια ανακαινίζουμε το χώρο σας για να διατηρήσουμε την υπεραξία του. Το γραφείο μας, είναι δίπλα σας για να διατηρήσουμε μαζί την πολυτέλεια που αρμόζει στο ακίνητό σας!!!

Διαβάστε τη συνέχεια