Τουρισμός

Επιλέξτε κατηγορίεςDomgreek select
Πόλος έλξης η Χαλκιδική για διακοπές και... επενδύσεις

Πόλος έλξης η Χαλκιδική για διακοπές και... επενδύσεις

Παρασκευή, 07 Απρίλιος, 2017

Στο... στόχαστρο των επενδυτών φαίνεται πως έχει μπει η Χαλκιδική αφού σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιθυμούν να προχωρήσουν σε κάποια επένδυση κυρίως στον τουριστικό τομέα και ψάχνουν για να αγοράσουν... ακίνητα.

 

Οι επίδοξοι επενδυτές είναι κυρίως Βούλγαροι και Τούρκοι ενώ και Σέρβοι αναζητούν ακίνητα κυρίως για ιδιωτικούς λόγους προκειμένου να εξασφαλίσουν μια κατοικία για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Όπως υποστηρίζουν στο www.ka-business.gr άνθρωποι της αγοράς «εκτός από την Χαλκιδική οι Τούρκοι επιθυμούν να αποκτήσουν κάποιο ακίνητο και στην Θεσσαλονίκη. Οι λόγοι είναι πολλοί. Αρχικά η ρευστή πολιτική κατάσταση στην γειτονική χώρα, η έξοδος που θέλουν να έχουν προς την Ευρώπη οι φιλοευρωπαϊστές Τούρκοι αλλά και η βίζα είναι οι βασικότεροι». Οι ίδιες πηγές σημειώνουν στο www.ka-business.gr πως «με αγορές άνω των 250.000 ευρώ υπάρχει νόμος για χορήγηση βίζας διάρκειας πέντε ετών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορούν να επισκέπτονται ελεύθερα ευρωπαϊκό έδαφος. Για τους Τούρκους επιχειρηματίες δε, εάν υπάρξει κάποια μεγάλη επένδυση τότε εξασφαλίζεται βίζα για τους ίδιους, τις οικογένειές τους αλλά και πολλούς υπαλλήλους τους».

Θετικά στοιχεία και στον τουρισμό.

Η αρχή της καλής τουριστικής περιόδου ξεκινά από τις εορτές  του Πάσχα, όπως υποστηρίζει στο www.ka-business.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσσιος . Σύμφωνα με τον κ. Τάσσιο το Πάσχα θα ανοίξουν δέκα ξενοδοχειακές μονάδες με περίπου 10.000 κλίνες για το Πάσχα. Πρόκειται για το 1/5 του συνολικού αριθμού κλινών που διαθέτουν τα ξενοδοχεία της περιοχής. Η μέση πληρότητα κρατήσεων των ξενοδοχείων, όπως υποστηρίζει αγγίζει το 60%, με τους επισκέπτες λόγο θρησκείας να προέρχονται κυρίως από τα Βαλκάνια.

Οι πιο συνηθισμένοι τουρίστες για την περιοχή που γειτνιάζει με το αεροδρόμιο Μακεδονία είναι Άγγλοι και Γερμανοί, ενώ πολλοί είναι οι τουρίστες από την Ολλανδία και το Βέλγιο. Πόλος έλξης έχει γίνει η Χαλκιδική, σύμφωνα με όσα λέει στο www.ka-business.gr ο κ. Τάσσιος, και για τους Ιταλούς αλλά και τους Ρουμάνους και τους Σέρβους. Σύμφωνα με τον ίδιο η σεζόν αναμένεται να ξεκινήσει στις 10 Μαΐου και να διαρκέσει μέχρι τις  10 Οκτωβρίου. Η μέση πληρότητα για το καλοκαίρι αγγίζει το 65% την ώρα που για την ίδια εποχή πέρσι οι επαγγελματίες έκαναν λόγο για 45%. «Η χρονιά θα κλείσει όπως πέρσι» υποστηρίζει ο κ. Τάσσιος και καταλήγει: «είναι θετικό το γεγονός ότι η Κεντροδυτική Ευρώπη επιστρέφει στον νομό μας».  

 

ΠΗΓΗ: ka-business.gr