Μεζονέτα στην Άνδρο Νο 4 στην περιοχή Κυκλάδες / Άνδρος

Επιλέξτε άλλη περιοχήDomgreek select

Επιλέξτε περιοχή

 • Μεζονέτα στην Άνδρο Νο 4
 • Μεζονέτα στην Άνδρο Νο 4
 • Μεζονέτα στην Άνδρο Νο 4
 • Μεζονέτα στην Άνδρο Νο 4
 • Μεζονέτα στην Άνδρο Νο 4
 • Μεζονέτα στην Άνδρο Νο 4
 • Μεζονέτα στην Άνδρο Νο 4
 • Μεζονέτα στην Άνδρο Νο 4
 • Μεζονέτα στην Άνδρο Νο 4
Domgreek
Τιμή ακινήτου: 100.000,00 €
Διαθέσιμο προς:Πώληση
Τύπος ακινήτου:Υπο κατασκευή
Κωδικός ακινήτου:DG 1473
Έτος κατασκευής:2010
Εμβαδόν:85 m2
Υπνοδωμάτια:3
Μπάνια:2
Απόσταση από θάλασσα:900m
Parking:ν
Αυτόνομη θέρμανση:ν
Πόρτα ασφαλείας:ν
Τζάκι:ν
Κήπος:ν
Αποθήκη:ν

Το Αιγαίο απλώνεται μπροστά στα μάτια σας εάν κατοικείτε στο όμορφο συγκρότημα κατοικιών που απλώνεται στην κορυφογραμμή του λόφου προς το χωριό του Άνω Αγίου Πέτρου στο Σαρακίνικο Άνδρου. Με άμεση πρόσβαση από το λιμάνι του Γαυρίου, από το οποίο απέχει μόλις 900 μέτρα, υπάρχει ένα όμορφο συγκρότημα κατοικιών που αποτελείται από τέσσερις ανεξάρτητες κατοικίες σε οικόπεδο συνολικής επιφανείας 6.100m2. Η απέραντη θέα προς τον κάμπο και το Λιμάνι του Γαυρίου, προς τα Γαυριονήσια, και τις νήσους Τζιά, Γιάρο, Σύρο, δημιουργεί ιδανικές συνθήκες καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Στο πλαίσιο αυτό διατίθεται μια κατοικία συνολικής επιφανείας 85m2, εκτoν οποίων τα 48,5m2 αποτελούν το ισόγειο και τα 36, 50m2 στο πρώτο επίπεδο με το οποίο ενώνεται με εσωτερική σκάλα. Ο ισόγειος χώρος του ακινήτου αποτελείται από ένα όμορφο σαλόνι, διακοσμημένο με τζάκι, 1 υπνοδωμάτιο, 1 wc και 1 ευρύχωρη κουζίνα, με λειτουργικό χώρο παρασκευαστηρίου αλλά και αποθήκευσης. Ανεβαίνοντας με την εσωτερική σκάλα στο επόμενο επίπεδο, συναντά κανείς 2 μεγάλα υπνοδωμάτια, 1 μπάνιο και έναν χώρο που λειτουργεί ως πλυσταριό. Το ακίνητο επίσης, διαθέτει πόρτα ασφαλείας και θέση στάθμευσης όπου διευκολύνουν σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα των νέων ιδιοκτητών.

Μιλώντας για την ποιότητα κατασκευής του ακινήτου, πρόκειται για έναν συμβατικό  σκελετό από οπλισμένο σκυρόδεμα, τούβλα, μονώσεις με διογκωμένη πολυουραιθάνη 5 εκατ., σοβά 3 στρώσεων, ενώ προβλέπεται η αποπεράτωση της μεζονέτας με δάπεδα από κεραμικά πλακάκια, πέτρες Καρύστου στις βεράντες κτλ. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των εργασιών, ο χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωση της κατοικίας είναι οι 5 μήνες, κατά τους οποίους οι νέοι ιδιοκτήτες θα έχουν τη δυνατότητα να ζωντανέψουν τα όνειρά τους μέσα από το δικό τους γούστο .

Άνδρος


Βρίσκεται στο βορειότερο τμήμα του Αιγαίου πού κοντά στο Κάβο Ντόρο της Εύβοιας. Σε σχέση με τις υπόλοιπες Κυκλάδες η Άνδρος αποτελεί εξαίρεση, καθώς διακρίνεται για τις καταπράσινες πλαγιές και τις πηγές με πεντακάθαρα νερά, τα φαράγγια, τις ρεματιές και τις τρείς κοιλάδες γεμάτες ελαιόδεντρα, συκιές, εσπεριδοειδή και αμπέλια.

Οι περισσότερες οικογένειες της Άνδρου μετράνε τουλάχιστον ένα ναυτικό, καθώς επίσης στο νησί ζουν οικογένειες καπετάνιων και εφοπλιστών.

Αξιοθέατα και Μνημεία

Χώρα: Βρίσκεται στα ανατολικά, χτισμένη πάνω σε λόφο ανάμεσα σε δύο παραλίες. Διακρίνεται για την κυκλαδίτικη και νεοκλασική αρχιτεκτονική των κτηρίων της. Η απόστασή της από το βασικό λιμάνι του νησιού, το Γαύριο, είναι 34χλμ.

 • Στη Χώρα θα θαυμάσετε την πλατεία με το άγαλμα του «Αφανούς Ναύτη», τα μεσαιωνικά ενετικά σπίτια, τα παραδοσιακά ουζερί και ζαχαροπλαστεία.
 • Βενετσιάνικο Κάστρο: Κτισμένο το 13ο αι. διατηρήθηκε μέχρι το 1943, οπότε και βομβαρδίστηκε. Για να περιηγηθείτε στα σωζόμενα ερείπια θα διασχίσετε μια γραφική πέτρινη γέφυρα.
 • Εκκλησίες: Η βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας της Παλατιανής (13ος αι.) και του Αγίου Γεωργίου (17ος αι.).
 • Μουσεία: Το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα, το οποίο κάθε καλοκαίρι φιλοξενεί έργα καλλιτεχνών από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Επίσης υπάρχουν το Ναυτικό και το Λαογραφικό Μουσείο.
 • Ίδρυμα Κυδωνιέως: Καθιέρωσε τον πολιτιστικό θεσμό πλόες και κάθε καλοκαίρι οργανώνει πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων.
 • Παραλίες και εκδρομές: Νημπόριο, Παραπόρτι, Γιάλια, χωριό Συνέτι.
 • Επίσης μπορείτε να συμμετέχετε στις δραστηριότητες του ναυτικού ομίλου, να απολαύσετε τις ποικίλες επιλογές της νυχτερινής ζωής, να δοκιμάσετε τα τοπικά παραδοσιακά φαγητά φρουτάλια και σουμάδα, το ξεροτύρι καθώς και τα γλυκά καλτσούνια και αμυγδαλωτά.

Αποίκια

Ένα καταπράσινο χωριό με πεντακάθαρες μαγευτικές πηγές που βρίσκεται σε απόσταση 5χλμ. από τη Χώρα. Εδώ μπορείτε να επισκεφτείτε το ανδρικό μοναστήρι του Αγίου Νικολάου και ένα από τα πιο όμορφα γειτονικά χωριά τις Στενιές.

Επίσης πολύ κοντά στις Στενιές βρίσκεται η τοποθεσία Πυθάρα με λίμνες και μικρούς καταρράκτες. Εκεί βρίσκεται και ο μεγαλύτερος νερόμυλος των Βαλκανίων που ήταν ενεργός μέχρι το 1963. Οι ιαματικές πηγές της περιοχής με πιο δημοφιλή αυτή της Σάριας, αποτελούν πόλο έλξης πολλών επισκεπτών αλλά και ντόπιων.

 Γαύριο

Βρίσκεται σε απόσταση 31χλμ. από τη Χώρα και είναι το βασικό λιμάνι της Άνδρου. Διακρίνεται για την τουριστική του κίνηση. Την εποχή της Αρχαιότητας στην παραλία του Κάτω Φέλλου γινόταν εξόρυξη μαρμάρου.

Ο Πύργος του Αγίου Πέτρου κτισμένος στην πλαγιά του βουνού τον 3ο – 4ο αι π.Χ., προκαλεί δέος στους επισκέπτες. Μερικές από τις ομορφότερες παραλίες της Άνδρου βρίσκονται στα νότια του Γαυρίου: το Κυπρί, η Χρυσή Άμμος και ο Άγιος Πέτρος.

 Μπατσί

Ο δεύτερος πιο τουριστικός οικισμός της Άνδρου μετά το Λαύριο. Βρίσκεται σε απόσταση 27χλμ από τη Χώρα και 8χλμ. από το Γαύριο. Είναι χτισμένο γύρω από ένα κόλπο με υπέροχη παραλία και πολύ πράσινο.

Αξίζει να επισκεφτείτε το Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής (14ος αι.)  και να απολαύσετε τη μαγική αγαιοπελαγίτικη θέα και το μουσείο που στεγάζεται στην εκκλησία του μοναστηριού. Διαλέξτε παραλίες όπως η Χρυσή Ακτή, το Στιβάρι, η Αγία Μαρίνα και ο Άγιος Κυπριανός. Το κοσμοπολίτικο Μπατσί προσφέρεται για όλα τα είδη νυχτερινής διασκέδασης.

Κόρθι

Βρίσκεται 24χλμ. νότια της Χώρας. Το χαρακτηρίζει το γραφικό του ψαρολίμανο με την μεγάλη παραλία με άμμο και βότσαλο. Στο Κόρθι βρίσκονται τα ερείπια του Παλαιόκαστρου, οι εκκλησίες του Αγίου Νικολάου και της Θεοσκεπάστου, ένα Λαογραφικό Μουσείο και το βυζαντινό μοναστήρι των Τρομαρχίων.

Τρεις δημοφιλής [παραλίες της περιοχής είναι ο Μήλος, η Αγία Αικατερίνη και της Γριάς το Πήδημα με τις φαντασμαγορικές σπηλιές.

Σπουδαία δείγματα οχυρωματικής αρχιτεκτονικής θα θαυμάσετε στα γειτονικά χωριά Αηδόνια, Αμονακλειού, Αϊπάτια, Μουσιώνας και Πίσω Μέρος (17ος – 18ος αι.). Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις Κορθιανά, που πραγματοποιούνται κάθε Αύγουστο.

Παλαιόπολη

Είναι χτισμένη πάνω στην αρχαία πρωτεύουσα του νησιού και βρίσκεται σε απόσταση 16χλμ. από την Χώρα και το Γαύριο αντίστοιχα. Επισκεφτείτε τα ερείπια της Αρχαίας πόλης και τον αρχαιολογικό χώρο Ζαγορά, όπου ανακαλύφθηκε ένας από τους σημαντικότερους οικισμούς της γεωμετρικής περιόδου.

 

Αν ενδιαφέρεστε για το παρόν ακίνητο, επικοινώνηστε τώρα μαζί μας!