Έκταση 6000m2 στην Καλαμάτα στην περιοχή Πελοπόννησος / Καλαμάτα

Επιλέξτε άλλη περιοχήDomgreek select

Επιλέξτε περιοχή

  • Έκταση 6000m2 στην Καλαμάτα
  • Έκταση 6000m2 στην Καλαμάτα
  • Έκταση 6000m2 στην Καλαμάτα
Domgreek
Τιμή ακινήτου: 80.000 €
Διαθέσιμο προς:Πώληση
Τύπος ακινήτου:Επενδύσεις
Κωδικός ακινήτου:DG 1422
Εμβαδόν:6000 m2

Η περιοχή της Μεσσηνίας, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, μετατρέπεται τα τελευταία έτη σε μοναδικό προορισμό. Μια περιοχή όπου παρουσιάζει αρκετά σημεία παρθένα, γεμάτα φυσική ομορφιά, ενώ παράλληλα ολοένα και περισσότεροι επισκέπτες επιλέγουν την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας για διακοπές καθόλη τη διάρκεια του έτους. Δεν είναι λίγοι και αυτοί όπου έχουν επιλέξει τη Μεσσηνία για τόπο μόνιμης κατοικίας κατά τα τελευταία έτη, με τον πληθυσμό του νομού να παρουσιάζει ευχάριστες μεταβολές. 

Θα μπορούσατε να είστε κι εσείς ένας από αυτούς που επιθυμούν να ζήσουν μόλις 6km, από την Καλαμάτα, στην περιοχή της Μικρομάνης, όπου διατίθεται έκταση 6.000m2.  Πρόκειται για ένα ακίνητο, το οποίο είναι εκτός σχεδίου, έχοντας όμως 4 όψεις, με την πρόσοψή του να φθάνει τα 50m. Διαθέτει 150 δέντρα ελιές τα οποία αποδίδουν κάθε χρόνο ένα πολύ σεβαστό εισόδημα.

Πρόκειται για μια έκταση που θα λατρέψετε εάν ανήκετε στους λάτρεις της θάλασσας και της φύσης, καθώς βρίσκεται λίγα μόλις χιλιόμετρα από την παραλία, ενώ δασικές περιοχές, βλάστηση,  καταρράκτες και πλούσιο πολιτιστικό περιβάλλον βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το ακίνητο αυτό. Μια μοναδική ευκαιρία σας περιμένει στο νομό Μεσσηνίας, μην τη χάσετε!!!

Καλαμάτα


Πρωτεύουσα του νομού, βρίσκεται βορειοανατολικά του μεσσηνιακού κόλπου και σε απόσταση 238χλμ. από την Αθήνα. Η ιδιότητά της ως λιμάνι την καθιστά μια δραστήρια πόλη καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου.

Η ανάπτυξή της βασίζεται στην καλλιέργεια και την εξαγωγή των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και εθίμων (καλαματιανός χορός, λάδι, μεταξωτά μαντήλια, παστέλι κ.α.).Είναι μια πόλη με έντονη πολιτιστική κίνηση που την υποστηρίζει με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας και με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού που πραγματοποιείται στην πόλη κάθε χρόνο. Η παραλία της είναι βραβευμένη με την Γαλάζια Σημαία της Ευρώπης. Επίσης διαθέτει Ναυτικό Όμιλο, Εθνικό Κολυμβητήριο και Συνεδριακό Κέντρο.

Αξιοθέατα και Μνημεία

 
  • Κάστρο: Χτίστηκε το 1203 με θέα προς τη θάλασσα και τον καταπράσινο κάμπο. Πιθανότατα είναι χτισμένο πάνω στην Ακρόπολη των Αρχαίων Φαρών.
  • Μητρόπολη της Υπαπαντής του Χριστού: Χτίστηκε το 19ο αιώνα στην παλιά πόλη και είναι Βυζαντινού ρυθμού.
  • Άγιοι Απόστολοι: Χτίστηκε το 1150 από τον αυτοκράτορα Ανδρόνικο. Εδώ ορκίστηκαν οι ήρωες της Επανάστασης του 1821 και στις 23 Μαρτίου 1821 τελέστηκε η πρώτη δοξολογία για τους ελεύθερους Έλληνες.
  • Μοναστήρι των Καλογραιών: Εδώ οι καλόγριες υφαίνουν τα πασίγνωστα μεταξωτά καλαματιανά μαντήλια.
  • Μπενάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο: Το ψηφιδωτό δάπεδο με τον θεό Διόνυσο του 1ου αι. μΧ., ξεχωρίζει και αναδεικνύει την ήδη υπάρχουσα ομορφιά του μουσείου.
  • Μάντρα της Βέργας: Χτίστηκε από τους Έλληνες το 1823, για εμποδιστεί η πρόσβαση των στρατευμάτων του Ιμπραήμ στη Μάνη. Το τείχος έχει μήκος 1500μ.
  • Άλλα αξιοθέατα και αξιοσημείωτα: Το Λαογραφικό Μουσείο, ο Πύργος του Κουμουνδούρου, το Μοναστήρι της Δημιόβας και το χωριό Κάμπος.

Αν ενδιαφέρεστε για το παρόν ακίνητο, επικοινώνηστε τώρα μαζί μας!