Οικόπεδο στα Κύθηρα στην περιοχή Επτάνησα / Κύθηρα

Επιλέξτε άλλη περιοχήDomgreek select

Επιλέξτε περιοχή

  • Οικόπεδο στα Κύθηρα
  • Οικόπεδο στα Κύθηρα
  • Οικόπεδο στα Κύθηρα
  • Οικόπεδο στα Κύθηρα
  • Οικόπεδο στα Κύθηρα
Domgreek
Τιμή ακινήτου: 15.000 € 12.000 €
Διαθέσιμο προς:Πώληση
Τύπος ακινήτου:Οικόπεδα
Κωδικός ακινήτου:DG 1322
Εμβαδόν:1212 m2

Σαν ένας μικρός παράδεισος μέσα στην όαση της Μεσογείου προβάλει το νησί των Κυθήρων. Ανάμεσα στο Αιγαίο και το Ιόνιο Πέλαγος συναντά κανείς έναν τόπο μαγικό, πλούσιο σε βλάστηση, με την εναλλαγή των τοπίων να μαγεύει κάθε επισκέπτη. Σε ένα τόπο πλούσιο σε μύθους και ιστορίες, μπορεί κανείς να δημιουργήσει τον προσωπικό του χώρο βάζοντας το λιθαράκι του στη διατήρηση αυτού του νησιού και την ανάπτυξή του.

Μέσα στο καταπράσινο περιβάλλον των Κυθήρων, διατίθεται ένα οικόπεδο 1212m2 εντός του οικισμού Κεραμωτού Καρβουνάδων. Πρόκειται για ένα οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, στο οποίο μπορεί ο νέος ιδιοκτήτης να χτίσει τη μόνιμη ή την παραθεριστική του κατοικία. Επιπλέον, το ακίνητο βρίσκεται στον κεντρικό δημοτικό δρόμο, δίνοντας τη δυνατότητα για άμεση επικοινωνία με το υπόλοιπο νησί. Συνεπώς, θα μπορούσε να αποτελέσει και την αρχή μιας τουριστικής επένδυσης, καθώς η πρόσβαση στο σημείο είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή, με αποτέλεσμα να αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών. Αποτελεί την ιδανική επιλογή για όποιον επιθυμεί μια εναλλακτική μορφή διακοπών, σε ένα μέρος γεμάτο γαλήνη, ηρεμία.

Κύθηρα


Θεωρείται το «Νησί της Αφροδίτης. Ένα νησί απίστευτης ομορφιάς με καταπράσινά τοπία και πεντακάθαρες παραλίες, την Καστροπολιτεία της Παλαιόχωρας και τα μινωικά κτήρια καθώς και τους φιλόξενους κατοίκους.

Το 1864 τα Κύθηρα ενώθηκαν με την υπόλοιπη Ελλάδα ύστερα από την τουρκική κατοχή. Απέχουν 10ναυτικά μίλια από την νοτιοανατολική ακτή της Πελοποννήσου και απαριθμούν περίπου 3.500 κατοίκους. Θεωρούνται ως ένας από τους ανερχόμενους τουριστικούς προορισμούς.

Αξιοθέατα και Μνημεία

 
  •  Χώρα: Ένας γραφικός οικισμός με 500 μόνιμους κατοίκους. Εδώ θα θαυμάσετε το Ενετικό Κάστρο (1503) και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Δοκιμάστε το θυμαρίσιο μέλι, τα ξεροτήγανα, τα αμυγδαλωτά, τους μπεζέδες και το οικολογικό λάδι
  • Ποταμός: Αποτελεί το εμπορικό κέντρο του νησιού όπου βρίσκεται το Νοσοκομείο και το Γηροκομείο. Επισκεφτείτε το ερειπωμένο χωριό που από τότε που λεηλατήθηκε από τον πειρατή Μπαρμπαρόσα δεν ξανακατοικήθηκε. Παλιά ήταν και πρωτεύουσα του νησιού. Μην χάσετε το Κυριακάτικο παζάρι στην πλακόστρωτη πλατεία.
  • Μυλοπόταμος: Ένα χωριό κτισμένο μέσα σ’ ένα καταπράσινο τοπίο, φημισμένο για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του και του μαγευτικούς καταρράκτες της Φόνισσας. Επισκεφτείτε το σπήλαιο της Αγίας Σοφίας, το Ενετικό Κάστρο και τη Μονή της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας.
  • Αντικύθηρα: Το νησί βρίσκεται ανάμεσα στα Κύθηρα και τον Κίσσαμο Κρήτης σε απόσταση 24 ναυτικών μιλίων αντίστοιχα. Οι ελάχιστοι κάτοικοι ασχολούνται με την γεωργία, την κτηνοτροφία, την μελισσοκομία και την αμπελουργία και έχουν καταγωγή από τα κρητικά Σφακιά. Σ' ένα από τα πολλά ναυάγια που έγιναν στην περιοχή, ανακαλύφθηκε το άγαλμα "Ο έφηβος των Αντικυθήρων».
  • Άλλες αξιόλογες περιοχές των Κυθήρων είναι ο Αυλέμωνας με το Ναό της Αφροδίτης, η Αγία Πελαγία, το Διακόφτι, ο Καραβάς και το Καψάλι.

Αν ενδιαφέρεστε για το παρόν ακίνητο, επικοινώνηστε τώρα μαζί μας!