Ημιτελής Ξενοδοχειακή Μονάδα στη Μάνη στην περιοχή Πελοπόννησος / Μάνη

Επιλέξτε άλλη περιοχήDomgreek select

Επιλέξτε περιοχή

  • Ημιτελής Ξενοδοχειακή Μονάδα στη Μάνη
  • Ημιτελής Ξενοδοχειακή Μονάδα στη Μάνη
  • Ημιτελής Ξενοδοχειακή Μονάδα στη Μάνη
  • Ημιτελής Ξενοδοχειακή Μονάδα στη Μάνη
  • Ημιτελής Ξενοδοχειακή Μονάδα στη Μάνη
Domgreek
Τιμή ακινήτου: 600.000,00 € 550.000,00 €
Διαθέσιμο προς:Πώληση
Τύπος ακινήτου:Επενδύσεις
Κωδικός ακινήτου:DG 1449
Επαγγελματική χρήση:ν

Μια μοναδική ευκαιρία να εισχωρήσετε στον τομέα του τουρισμού, παρουσιάζεται μπροστά σας, με τη διάθεση μιας ημιτελούς ξενοδοχειακής μονάδας στον Άγιο Νικόλαο Μάνης. Η ευρύτερη περιοχή της Μάνης αποτελεί τα τελευταία χρόνια ιδανικό προορισμό για ξένους και ντόπιους τουρίστες, με αποτέλεσμα να είναι μια από τις κύριες πηγές τουριστικών εσόδων για τη χώρα. Εάν επιθυμείτε κι εσείς να γίνεται μέλος της τουριστικής βιομηχανίας της Ελλάδος, τότε θα πρέπει να εντοπίσετε αυτή τη μοναδική ευκαιρία που αναπτύσσεται σε εκτός σχεδίου οικόπεδο 5.385,42m2. 

Τα σχέδια της μονάδας αποτελούνται από τρία ημιτελή λιθόκτιστα κτήρια, στεγασμένα με συνδυασμό κεραμοσκεπής και ταράτσας, με το καθένα από αυτά να διαθέτει ιδιωτική πισίνα 7,00 x 3,00 μέτρα. Κάνοντας αναφορά στο πρώτο κτίριο, πρόκειται για μια μεζονέτα με το υπόγειο να αναπτύσσεται σε 26m2 και το ισόγειο σε 99,24m2. Το δεύτερο κτίριο αποτελείται επίσης από 2 επίπεδα, υπόγειο και ισόγειο επιφανείας 58,24m2 και 104,39m2 αντίστοιχα. Οι δυο αυτές κατοικίες αν και διαφέρουν στην επιφάνεια, διαθέτουν πανομοιότυπη διαρρύθμιση, περιλαμβάνοντας καθιστικό σε ενιαίο χώρο με την κουζίνα, όπου υπάρχει και το τζάκι, 2 υπνοδωμάτια και 2 λουτρά. Το τελευταίο κτίριο είναι εξίσου διώροφο με επιφάνεια 45,60m2 σε κάθε όροφο και διαθέτει στο σύνολό του ενιαίο χώρο καθιστικού - κουζίνας, με το τζάκι να στολίζει το δωμάτιο, 1 μεγάλο υπνοδωμάτιο και μπάνιο. 

Πρόκειται για μια κατασκευή ιδιαίτερα προσεγμένη, με τους εξωτερικούς τοίχους να έχουν κατασκευαστεί από πέτρα “κιμισίρι” , όπως άλλωστε προστάζει και η αρχιτεκτονική της περιοχής και έχουν μονωθεί εσωτερικώς και καλυφθεί με γυψοσανίδες. Επιθυμώντας να κάνουμε λόγο στα σημεία όπου είναι ολοκληρωμένα στο ακίνητο αυτό, θα κάνουμε αναφορά σε όλες τις εγκαταστάσεις (ηλεκτρολογικές, υδραυλικές, τηλεπικοινωνιών, αποχέτευσης κλπ). Συγκεκριμένα, η θέρμανση – ψύξη αντιμετωπίζεται με κλιματιστική μονάδα και το ζεστό νερό με αντλία θερμότητας ξεχωριστά για κάθε κατοικία, η ύδρευση προέρχεται από δημοτικό δίκτυο, ενώ λειτουργεί συμπληρωματική εφεδρική δεξαμενή σε περίπτωση διακοπής ή βλαβών και η ηλεκτροδότηση γίνεται από το δίκτυο της Δ.Ε.Η. και η επικοινωνία με το τηλεφωνικό δίκτυο του Ο.Τ.Ε. Οι στέγες, τα κουφώματα και τα δάπεδα των κατοικιών περιλαμβάνονται στις ολοκληρωμένες εργασίες της επένδυσης. Στο ακίνητο υπάρχει, επίσης ολοκληρωμένο σύστημα βιολογικού καθαρισμού για τις ανάγκες της αποχέτευσης.

Σε εκκρεμότητα, την οποία θα αναλάβει ο νέος ιδιοκτήτης, εντάσσονται η επιλογή ντουλαπιών, ειδών υγιεινής, διακοπτών, φωτισμού, ηλεκτρολογικού πίνακα, χρωματισμού, καθώς και η τοποθέτηση του μηχανολογικού εξοπλισμού για τις πισίνες, των κλιματιστικών μονάδων θέρμανσης – ψύξης και της αντλίας θερμότητας για το ζεστό νερό. Ο εμπλουτισμός του κήπου, με φυτά, τη διάστρωση του δρόμου, η πέργκολα και τυχόν τοποθέτηση φωτιστικών σε αυτόν, αποτελούν επίσης λύσεις που θα δώσει ο νέος ιδιοκτήτης στο ακίνητο με αποτέλεσμα να παρουσιάσει την προσωπική του επιλογή και να αναδείξει το γούστο του. Οι εργασίες αυτές να σημειωθεί πως δύναται να πραγματοποιηθούν μέσα σε τρείς μόλις μήνες και να ξεκινήσετε να λειτουργείτε την νέα σας επένδυση.

Τέλος, το οικόπεδο αυτό έχει λάβει άδεια ανέγερσης ξενοδοχειακής μονάδας, στην οποία δύναται να ενταχθούν τα παραπάνω ημιτελή κτίρια, τα οποία μάλιστα με τα εσωτερικά εμβαδά τους κατατάσσουν την υφιστάμενη επένδυση σε ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων. Να σημειωθεί πως έχει ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο – Πυρόπληκτοι 2007, για κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας και βάσει ειδικών ρυθμίσεων των Ν. 4002/2011 και Ν. 4280/2014 παρέχεται η δυνατότητα έκδοσης οικοδομικής αδείας ξενοδοχείου έως την 22/8/2018. Σύμφωνα με την άδεια του ακινήτου και τις δυνατότητες της εκτάσεως ως εναλλακτικές προτάσεις για το νέο ιδιοκτήτη παρουσιάζονται οι εξής:

Α. Μικρό ξενοδοχείο

Στην περίπτωση αυτή πραγματοποιείται απλά μια ανανέωση της υφιστάμενης αδείας, κατά την οποία περιλαμβάνονται τα ήδη κατασκευασμένα κτίρια και προσθήκη RECEPTION ελαχίστου εσωτερικού εμβαδού 40m2 και δωματίου για Α.Μ.Κ. (άτομα με κινητικά προβλήματα) εσωτερικού εμβαδού 30m2 περίπου, οπότε χορηγείται άδεια λειτουργίας ξενοδοχείου δυναμικότητας 15 κλινών.

Β. Πλήρες ξενοδοχείο

Κατά τη δεύτερη πρόταση, παρουσιάζεται η επιλογή να γίνει αναθεώρηση της ισχύουσας Οικοδομικής Αδείας, ώστε να περιλαμβάνει τα ήδη κατασκευασμένα κτίρια και όλα τα υπόλοιπα, έως την εξάντληση του συντελεστή δόμησης, που είναι 0,2 και να κατασκευασθούν συνολικά 1.077m2. Στο σημείο αυτό σας παρέχεται η δυνατότητα απόκτησης παράλληλα και εγκεκριμένης μελέτης από τον Ε.Ο.Τ., κατά την οποία προβλέπονται συνολικά 7 κτίρια δυναμικότητας 29 κλινών, η οποία βεβαίως, δεν είναι υποχρεωτικό να εφαρμοσθεί ως έχει και μπορεί να τροποποιηθεί αυξάνοντας τη δυναμικότητα.

Δημιουργήστε τη δική σας επένδυση μέσα σε ένα γραφικό οικισμό, σε απόσταση μόλις 3km από τη Στούπα και 45 από την Καλαμάτα. Στον Άγιο Νικόλαο Μάνης, σε υψόμετρο 100 μέτρων, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα τουριστικό παράδεισο, με θέα το Μεσσηνιακό Κόλπο, όπου θα αποτελέσει για εσάς μια δυναμική επένδυση και ένα στολίδι για τον παραθαλάσσιο οικισμό του Αγίου Νικολάου.

Μάνη


Αν ενδιαφέρεστε για το παρόν ακίνητο, επικοινώνηστε τώρα μαζί μας!