Οικόπεδο εντός του Κάστρου της Μονεμβασιάς στην περιοχή Πελοπόννησος / Μονεμβασιά

Επιλέξτε άλλη περιοχήDomgreek select

Επιλέξτε περιοχή

  • Οικόπεδο εντός του Κάστρου της Μονεμβασιάς
  • Οικόπεδο εντός του Κάστρου της Μονεμβασιάς
  • Οικόπεδο εντός του Κάστρου της Μονεμβασιάς
  • Οικόπεδο εντός του Κάστρου της Μονεμβασιάς
  • Οικόπεδο εντός του Κάστρου της Μονεμβασιάς
Domgreek
Τιμή ακινήτου: 1.200.000 €
Διαθέσιμο προς:Πώληση
Τύπος ακινήτου:Οικόπεδα
Κωδικός ακινήτου:DG 1426

Κάνοντας αναφορά στην περιοχή πλησίον του κάστρου της Μονεμβασιάς, αντιλαμβάνεται κανείς πως πρόκειται για μια περιοχή με μοναδική ομορφιά και πολυτέλεια που την διαπερνά σε κάθε οικισμό, κάθε γειτονιά, κάθε ακίνητο. Θα μπορούσατε κι εσείς να δημιουργήσετε το δικό σας ακίνητο στην ευρύτερη περιοχή, με την απόκτηση ενός οικοπέδου μέσα σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον. 

Στο εσωτερικό του οικοπέδου υπάρχει και ένα παλαιό κτίσμα που έχει χαρακτηρισθεί ως ''ερειπωμένη καμάρα'' και μπορεί να αποτελέσει την απαρχή για την οικοδόμηση ενός μοναδικού ακινήτου. Με θέα το Βράχο Γουλά και το πέλαγος, μέσα σε ένα τόπο μοναδικής ιστορίας, μπορείτε να αποκτήσετε τον προσωπικό σας παράδεισο. Με σημαντικό πλεονέκτημα τη γεωγραφική του θέση και τη φυσική ομορφιά, το οικόπεδο αυτό αποτελεί μοναδική ευκαιρία για όποιον επιθυμεί να δημιουργήσει μια μοναδική επένδυση στην περιοχή της Μονεμβασιάς.

Μονεμβασιά


Ο Βράχος της Μονεμβασιάς βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της λακωνικής χερσονήσου και θεωρείται ως ένα από τα σπουδαιότερα κάστρα της Πελοποννήσου. Υψώνεται 300μ. πάνω από την θάλασσα και συνδέεται με την ακτή με μία στενή γέφυρα. Χωρίζεται στην Πάνω Πόλη, που βρίσκεται στο πλάτωμα της κορυφής του βράχου, και την Κάτω Πόλη που ανηφορίζει την νοτιοανατολική πλευρά του βράχου και διατηρεί τον μεσαιωνικό της χαρακτήρα.

Υπήρξε αρχαία ναυτική βάση. Η απόστασή της από την Σπάρτη είναι 95χλμ. και αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς των επισκεπτών καθώς τα πέτρινα σπίτια κρεμασμένα στο βράχο με θέα το Μυρτώο Πέλαγος προκαλούν θαυμασμό και δέος. Στον βράχο της Μονεμβασιάς θα συναντήσετε 40 περίπου βυζαντινές εκκλησίες, με πιο φημισμένες αυτήν της Αγίας Σοφίας, του Ελκομένου Χριστού, το Άγιο Δημήτριο, την Αγία Άννα και τον Άγιο Στέφανο.

Αξίζει να επισκεφτείτε την περιοχή Ζάρακα, που βρίσκεται βόρεια του βράχου, όπου θα δείτε πληθώρα μεσαιωνικών χωριών χτισμένων πάνω σε υψώματα και ανάμεσα σε ερείπια από κάστρα σπίτια και εκκλησίες. Οι πιο δημοφιλής παραλίες της Μονεμβασιά είναι η Γέφυρα κάτω από τον βράχο, ο Ξιφίας και το Πόρι. Κρασί που διατηρεί την φήμη του από το Μεσαίωνα είναι το τοπικό κρασί Μαλβαζιά

Αν ενδιαφέρεστε για το παρόν ακίνητο, επικοινώνηστε τώρα μαζί μας!