Οικόπεδο στην Πάρο στην περιοχή Κυκλάδες / Πάρος

Επιλέξτε άλλη περιοχήDomgreek select

Επιλέξτε περιοχή

 • Οικόπεδο στην Πάρο
 • Οικόπεδο στην Πάρο
 • Οικόπεδο στην Πάρο
Domgreek
Διαθέσιμο προς:Πώληση
Τύπος ακινήτου:Οικόπεδα
Κωδικός ακινήτου:DG 1339
Εμβαδόν:5.200 m2

Οι Κυκλάδες στο σύνολό τους, αποτελούν ιδανική επιλογή για Έλληνες και ξένους επισκέπτες, τόσο λόγω της φυσικής τους ομορφιάς, όσο και για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους, αλλά και τους εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης που παρουσιάζουν. Είτε επιθυμεί κανείς ηρεμία, γαλήνη και διακοπές μέσα στη φύση, είτε επιδιώκει να διασκεδάζει σε εστιατόρια, παραλίες, bar, γεμάτα κόσμο, μπορεί να οργανώσει τη διαμονή του σε κάποιο από τα υπέροχα νησιά των Κυκλάδων.

Η Πάρος, βρίσκεται στις πρώτες θέσεις προτιμήσεως, καθώς μπορεί κανείς κυριολεκτικά να ζήσει κάθε μορφής διασκέδαση που επιδιώκει και να περάσει αξέχαστες στιγμές. Όποιος επιθυμεί να χτίσει την προσωπική του επένδυση προς εκμετάλλευση ή προς ιδία χρήση στο νησί της Πάρου, μπορεί πλέον να το πραγματοποιήσει καθώς διατίθεται ένα οικόπεδο με μοναδική θέα, σε μια όμορφη περιοχή του νησιού.

Πρόκειται για ένα μεγάλο ακίνητο επιφανείας 5.200m2, το οποίο έχει τη δυνατότητα μέσω αδείας να χτίσει 3 κατοικίες. Είναι μια ιδανική επιλογή για όποιον επιθυμεί να δημιουργήσει μια μεγάλη επένδυση σε ένα μέρος όπου σφύζει από ζωή, ενώ παράλληλα προσφέρει την ηρεμία που επιθυμεί ο καθένας για τις διακοπές  του.

Πάρος


Η Πάρος είναι ένα από τα πιο τουριστικά νησιά των Κυκλάδων. Χαρακτηριστικό αξιοθέατο του νησιού αποτελεί το βουνό που βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της Πάρου και περιβάλλεται από καταπράσινες πεδιάδες.

Η Πάρος φημίζεται για την παραγωγή λευκού μαρμάρου, από το οποίο στην αρχαιότητα λαξεύτηκαν τα αγάλματα του Ερμή του Πραξιτέλους και της Αφροδίτης της Μύλου. Η ιστορία της καλλιτεχνικής και οικονομικής ανάπτυξης της Πάρου χάρη στην εξαγωγή του παριανού μαρμάρου ξεκίνησε τον 8ο αι. π.Χ.

Αξιοθέατα και Μνημεία

 

Παροικιά: Αποτελεί την πρωτεύουσα και το λιμάνι του νησιού και έχει χτιστεί πάνω στην αρχαία πόλη. Από το λιμάνι θα θαυμάσετε τον αναπαλαιωμένο ανεμόμυλο με την αχυρένια σκεπή.

 • Παναγία της Εκατονταπυλιανής: Ένα από τα σπουδαιότερα παλαιοχριστιανικά μνημεία της Ελλάδας (4ος αι.), με το μαρμάρινο τέμπλο.
 • Τα μουσεία Βυζαντινό και Αρχαιολογικό.
 • Κάστρο: Μέσα στο κάστρο βρίσκονται τα θεμέλια του ιερού ναού της Δήμητρας.
 • Εκκλησίες: Άγιος Κωνσταντίνος και Παναγία η Σεπτεμβριανή.
 • Μοναστήρια: Της Λογγοβάρδας και του Χριστού.
 • Αρχαία μνημεία: Ιερό του Απόλλωνα-Πύθιο, της Άρτεμης και της Λητούς.
 • Παραλίες: Λιβάδια, Κριός, Καμίνια, Άγιος Φωκάς, Παράσπορο και Αγία Ειρήνη
 • Δοκιμάστε τα παριανά τυριά, κρασιά, το ψάρι γούνα και την ρεβιθόσουπα στον Πρόδρομο.

 

Νάουσα: Βρίσκεται σε απόσταση 10χλμ. από την Παροικιά. Στην είσοδο του λιμανιού θα δείτε τα ερείπια του βενετσιάνικου Κάστρου. Θα θαυμάσετε εκκλησίες όπως του Αγίου Αθανασίου (17ος αι.), όπου λειτουργούσε και Κρυφό Σχολειό, της Μεταμόρφωσης και την καθολική Άγιος Γεώργιος. Επισκεφτείτε το Μουσείο Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης καθώς και τα Μοναστήρια του Αγίου Ιωάννη και του Αγίου Ανδρέα (17ος αι.). Κάποιες από τις παραλίες αξεπέραστης ομορφιάς είναι οι Κολυμπήθρες με τους λευκούς τους βράχους, το Μικρό και το Μεγάλο Πιπέρι, οι Λίμνες, η Ξυφάρα και οι Άγιοι Ανάργυροι. Έχετε πολλές επιλογές νυχτερινής διασκέδασης. Παρευρεθείτε στην Μεγάλη Γιορτή Κρασιού και Ψαριού που πραγματοποιείται κάθε Ιούλιο.

Άλλες δημοφιλείς περιοχές της Πάρου είναι η Αλυκή, Ο Δρυός, όπου γίνεται και το παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοσανίδας, οι Λεύκες, το Πίσω Λιβάδι και η Πούντα.

Αν ενδιαφέρεστε για το παρόν ακίνητο, επικοινώνηστε τώρα μαζί μας!