Αγροτεμάχιο στο Ποσείδι στην περιοχή Κεντρική Μακεδονία / Χαλκιδική

Επιλέξτε άλλη περιοχήDomgreek select

Επιλέξτε περιοχή

 • Αγροτεμάχιο στο Ποσείδι
 • Αγροτεμάχιο στο Ποσείδι
 • Αγροτεμάχιο στο Ποσείδι
Domgreek
Τιμή ακινήτου: 150.000 €
Διαθέσιμο προς:Πώληση
Τύπος ακινήτου:Οικόπεδα
Κωδικός ακινήτου:DG 1212
Εμβαδόν:4.035 m2
Απόσταση από θάλασσα:500m

Σε μια προεξοχή της Χερσονήσου της Κασσάνδρας προς τον Θερμαϊκό κόλπο, υπάρχει ένας όμορφος παραθαλάσσιος οικισμός, το Ποσείδι. Σε ένα τόπο όπου συνδυάζεται η ηρεμία της φύσης, με τον παλμό της ζωής ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας ακίνητο. Στον οικισμό αυτό, μέσα σε ένα περιβάλλον γεμάτο πεύκα, διατίθεται αγροτεμάχιο 4.035m2.

Το ακίνητο είναι χαρακτηρισμένο ως άρτιο και οικοδομήσιμο, έχοντας μάλιστα τη δυνατότητα δόμησης 200m2, σύμφωνα με τη νομοθεσία για τα 4 στρέμματα. Η θέα που προσφέρει το ακίνητο είναι μαγευτική, με το βουνό και τη θάλασσα να απλώνονται μπροστά στα μάτια σας. Οι μέρες κυλούν όμορφα και δημιουργικά στην ευρύτερη περιοχή, με τους λάτρεις του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος να βρίσκουν πάντα κάποια ενδιαφέρουσα εξόρμηση σε κάποιο μνημείο ή δάσος. Το ύψωμα στο οποίο είναι χωροθετημένο το αγροτεμάχιο δίνει τη δυνατότητα να απολαμβάνει κανείς τη θέα και να δημιουργήσει εκεί ένα ακίνητο που θα αποτελέσει το προσωπικό του καταφύγιο. Επιπλέον, τα 500 μέτρα που χωρίζουν το ακίνητο από τη θάλασσα προσφέρει τη δυνατότητα στο νέο ιδιοκτήτη να απολαμβάνει την παραλία καθημερινά, χαρίζοντας στην οικογένεια και τους φίλους του μοναδικές στιγμές χαλάρωσης. 

Χαλκιδική


Ένα από τα ομορφότερα μέρη της Μακεδονίας αλλά και ολόκληρης τις Ελλάδας. Χωρίζεται σε τρεις χερσονήσους (τα γνωστά 3 πόδια της Χαλκιδικής), την Κασσάνδρα, τη Σιθωνία και το Άγιο Όρος.

Συνδυάζει μοναδικές αντιθέσεις με βουνό και θάλασσα, κοσμοπολίτικη ζωή και στιγμές ηρεμίας και αποτελεί τουριστικό θέρετρο για Έλληνες και ξένους.

Αξιοθέατα και Μνημεία

 
 • Πολύγυρος: Είναι η πρψτεύουσα της Χαλκιδικής και απέχει 587χλμ. από την Αθήνα και 67χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Έχει κτιστεί στους πρόποδες του Χολομώντα, ένα βουνό πλούσιο σε ορρυκτά καθώς τα μεταλλεία του είναι γνώστα από την αρχαιότητα. Επισκεφτείτε την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το Αρχαιολογικό Μουσείο και την Παλαίπορτα. Θαυμάστε την θέα και των τριων ποδιών της Χαλκιδικής και ξεκινήστε τις εξορμήσεις σας.
 • Άφυτος: Απέχει 48χλμ. από τον Πολύγυρο και η ιστορία της ξεκινάει από το348π.Χ. Ανήκει στη χερσόνησο της Κασσανδρας. Επισκεφτείτε τον παραδοσιακό οικισμό, την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου(1858), τις πηγές Βρυσίτσα και Μουδουνού και το Λαογραφικό Μουσείο. Κολυμπήστην ομώνυμη παραλία καθώς και στην κοσμοπολίτικη παραλία της Καλλιθέας, που βρίσκεται κοντά.
 • Βουρβουρού: Βρίσκεται στην ανατολική Σιθωνία, σε απόσταση 56χλμ. από τον Πολύγυρο. Θα βρείτε όμρφες μικρές παραλίες-Όρμος της Παναγίας, Καρύδι- και θα επισκεφτείτε τα μικρά νησάκια μοναδικής ομορφιάς (Διάπορος) που την περιβάλουν. Η περιοχή έχει ιδιαίτερη τουριστική κίνηση.
 • Κασσάνδρα: Είναι κτισμένη κοντά στην αρχαία πόλη Μένδη. Απέχει 72χλμ. από τον Πολύγυρο. Επισκεφτείτε τα ερείπια της Αρχαίας Μένδης και το Φάρο. Κολυμπήστε στην παραλία Ποσείδι όπου τα Πεύκα φτάνουν μέχρι την ακρογιαλιά.
 • Καλλιθέα: Απέχει 51χλμ. από τον Πολύγυρο και έχει μεγάλη τουριστική κίνηση. Εδώ βρέθηκαν τα ιερά του Διονύσου και των Νυμφών.
 • Αμουλιανή: Μικρό νησί με πλούσια βλάστηση, ερημικές παραλίες αλλά και τουριστική κίνηση. Βρίσκεται απέναντι από την Τρυπητή.
 • Συκιά-Τορώνη: Ένα από τα αρχαιότερα χωριά της Χαλκιδικής, κτισμένο από τον 14ο αι. με την παραδοσιακή αγιορίρικη αρχιτεκτονική. Θα θαυμασετε τους ανεμόμυλους του19ου αι. Η Τορώνη βρίσκεται 9χλμ. νότια της Συκιάς και είχε τον έλεγχο του λιμανιού Πόρτο Κουφό. Επισκεφτείτε τον αρχαίο οικισμό στην περιοχή Κούκος(11ος αι. π.Χ.) και τον Παλαιοχριστιανικό Ναό του Αγίου Αθανασίου (5ος αι. μ.Χ.).
 • Άλλες αξιόλογες περιοχές της Χαλκιδικής είναι η Ιερισσός με την διώρυγα του Ξέρξη, η Γαλάτιστα, η Γερακινή, η Κρυοπηγή, η Νέα Καλλικράτεια, ο Νέος Μαρμαράς, τα Νέα Μουδανιά με τον Πύργο του Ζωγράφου (14ος αι.), τη Νέα Όλυνθο με την Αρχαία Πόλη, τη Νέα Ποτίδεα με το Κάστρο και τη διώρυγα, τη Νέα Ρόδα, τη Νέα Σκιώνη, τη Νέα Φωκαία, το Νικήτα, την Ολυμπιάδα, την Ορμυλία, την Ουρανούπολη με το Φραγκόκαστρο και τον Πύργο του Πορφορίου (1344), το Παλιούρι, τα Πετράλωνα με το Σπήλαιο, το Πευκοχώρι, το Πόρτο Καρράς με τους ξακουστούς αμπελώνες, τα Πυργαδίκια, τον Ταξιάρχη και τον Χανιώτη.

Αν ενδιαφέρεστε για το παρόν ακίνητο, επικοινώνηστε τώρα μαζί μας!