Άρτα

Άρτα

Βρίσκεται σε απόσταση 370χλμ. από την Αθήνα και 444χλμ. από την Θεσσαλονίκη. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής από το χιλιοτραγουδισμένο ξακουστό γεφύρι της, την φυσική ομορφιά της, τον υδροβιότοπο του Αμβρακικού και τα θρησκευτικά και αρχαιολογικά μνημεία της. Είναι μια περιοχή που παρουσιάζει έντονη αναπτυξιακή πορεία που βασίζεται και στις πλουτοπαραγωγικές πηγές της.

Επισκεφτείτε το θρυλικό γεφύρι της Άρτας στην είσοδο της πόλης, τον θρυλικό πλάτανο στην αριστερή όχθη του γεφυριού, το κάστρο (13ος αι.), τη βυζαντινή εκκλησία της Παρηγορήτισσας (1825-1829), το αρχαίο θέατρο της Αμβρακίας (5ος αι. π.Χ.), την εκκλησία της Κάτω Παναγιάς, τον Άγιο Βασίλειο Γέφυρας, την εκκλησία της Αγίας Θεοδώρας, την Παναγία των Βλαχερνών και τα μουσεία Λαογραφικό και Ιστορικό.

Μπορείτε να κολυμπήσετε στις παραλίες του Μενιδίου και της Κορωνησίας και θα πιείτε τον καφέ σας στο δάσος του κάστρου.

Δοκιμάστε τα τοπικά προϊόντα όπως πορτοκάλια, μήλα, καρύδια, φέτα, ούζο, τσίπουρο, λικέρ, αρνί σούβλας, μουσακά με πράσα, μυδοκεφτέδες, ριζόπιτα και κάθε είδους πίτα.

Άλλες αξιοσημείωτες περιοχές της Άρτας είναι:

 

Tο Βελεντζικό, το Βουλγαρέλι/Δροσοπηγή, ο Καταρράκτης, η Κορωνησία, η Κυψέλη, η Ροδαυγή, η Πέτα και Σκουληκαριά.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αν ενδιαφέρεστε για αγορά, ενοικίαση ή κατασκευή ακίνητου στην περιοχή Άρτα, επικοινώνηστε τώρα μαζί μας για να βρούμε την καλύτερη επιλογη για εσάς.