Ιωάννινα

Ιωάννινα

Αποτελούν την πρωτεύουσα του νομού, βρίσκονται σε απόσταση 445χλμ. από την Αθήνα και 370χλμ. από την Θεσσαλονίκη και ο πληθυσμός τους ανέρχεται στους 90.000 κατοίκους. Η πόλη είναι χτισμένη στις όχθες της λίμνης Παμβώτιδας και θεωρούνται ως μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας. Η ίδρυση του Πανεπιστημίου συνετέλεσε στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Επισκεφτείτε την περιοχή του κάστρου με τα δύο τζαμιά και το παλάτι του Ασλάν Πασά, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το μουσείο Ελληνικής Ιστορίας, την Πινακοθήκη της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών και το Νησί της Λίμνης Παμβώτιδας.

Η περιοχή έχει έντονη νυχτερινή ζωή και ποικίλες επιλογές διασκέδασης και πολιτιστικών εκδηλώσεων (Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Οργανισμός Ηπειρωτικού Θεάτρου, Πνευματικό Κέντρο, πέντε Ωδεία, Γιορτή κρασιού Ζίτσας, γιορτή τσίπουρου κ.α.)

Δοκιμάστε βατραχοπόδαρα, ηπειρώτικα τυριά(μετσοβόνε, μετσοβέλα, μπατζίσιο), βούτυρο, γιαούρτι, μέλι, τραχανά, χυλοπίτες, καρύδια, μαρμελάδες, βότανα και τσίπουρο.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αν ενδιαφέρεστε για αγορά, ενοικίαση ή κατασκευή ακίνητου στην περιοχή Ιωάννινα, επικοινώνηστε τώρα μαζί μας για να βρούμε την καλύτερη επιλογη για εσάς.