Κόνιτσα

Κόνιτσα

Βρίσκεται σε απόσταση 63χλμ. από τα Γιάννενα και ο πληθυσμός της ανέρχεται στους 4.000 κατοίκους. Είναι χτισμένη στις πλαγιές της Τραπεζίτσας, στο βουνό Τύμφη.

Τα τελευταία χρόνια η περιοχή παρουσιάζει ανάπτυξη στα πλαίσια του περιπατητικού, περιβαλλοντικού, πολιτιστικού και θρησκευτικού τουρισμού.

Επισκεφτείτε το Λαογραφικό Μουσείο, το Μαυσωλείο, το σπίτι της Χάμκως, τη βυζαντινή μονή του Στόμιου(18ος αι.), τη Μονή της Μολυβδοσκέπαστης, το πάρκο άγριας ζωής στο Μπουραζάνι, τον αναπαλαιωμένο νερόμυλο, το εργαστήριο ξυλογλυπτικής, το εργαστήριο χυλοπίτας και τραχανά, το φαράγγι του Αώου που έχει χαρακτηριστεί εθνικός δρυμός, τα μαστοροχώρια Πυρσόγιαννη και Βούρμπιανη, το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσα, τα θειούχα λουτρά στα Καβάσιλα, την Πυξαριά και τον Αμάραντο και το χωριό Μολυβδοσκέπαστο με τα βυζαντινά μνημεία και το εργαστήριο εκθετήριο παρασκευής τσίπουρου.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αν ενδιαφέρεστε για αγορά, ενοικίαση ή κατασκευή ακίνητου στην περιοχή Κόνιτσα, επικοινώνηστε τώρα μαζί μας για να βρούμε την καλύτερη επιλογη για εσάς.