Ζαγοροχώρια

Ζαγοροχώρια

Αποτελούνται από 46 χωριά, χτισμένα μέσα στα βουνά γύρω από τα Γιάννενα. Χωρίζονται στο Κεντρικό ή Κυρίως Ζαγόρι, το Ανατολικό ή Βλαχοζαγορά και το Δυτικό Ζαγόρι ή Κατώμενη. Τα χωριά επικοινωνούσαν με ένα σύστημα πλακόστρωτων μουλαρόδρομων.

Η χαρακτηριστική φυσική ομορφιά τους, η περίφημη αρχιτεκτονική, τα τοξωτά γεφύρια και τα λοξεμένα σκαλοπάτια προσδίδουν στην περιοχή μια ιδιαίτερη αίγλη και τα καθιστούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες.

Επισκεφτείτε:

 

Το επιβλητικό φαράγγι του Βίκου, τον Βοϊδομάτη το πιο καθαρό ποτάμι της Ευρώπης, τα χωριά διατηρητέους παραδοσιακούς οικισμούς στο Κεντρικό Ζαγόρι, Άνω και Κάτω Πεδινά, τη Βίτσα με τις βυζαντινές εκκλησίες, το Μονοδένδρι, το Δίλοφο, το γεφύρι του Κόκκορου, το Λαογραφικό μουσείο, τη σπάνια συλλογή των φυτών της χαράδρας του Βίκου του Κώστα Λαζαρίδη, την Πασχαλαία Σχολή όπου θα δείτε ένα από τέσσερα αντίγραφα της Χάρτας του Ρήγα, το βουνό Βραδέτο, την Σαρακατσάνικη Στάνη όπου κάθε χρόνο ξαναζωντανεύει η Σαρακατσάνικη παράδοση, την χαράδρα του Αώου και τη Μονή Στομίου Κόνιτσας, το χωριό Βίκος, τη Μονή της Σπηλιώτισσας, τους επιβλητικούς πύργους της Άστρακας, το Μικρό και το Μεγάλο Πάπιγκο, το καταφύγιο της Άστρακας, τη Δρακολίμνη και την κορυφή της Γκαμήλας (2.497μ.).

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αν ενδιαφέρεστε για αγορά, ενοικίαση ή κατασκευή ακίνητου στην περιοχή Ζαγοροχώρια, επικοινώνηστε τώρα μαζί μας για να βρούμε την καλύτερη επιλογη για εσάς.