Κύθηρα

  • Κύθηρα
  • Κύθηρα

Θεωρείται το «Νησί της Αφροδίτης. Ένα νησί απίστευτης ομορφιάς με καταπράσινά τοπία και πεντακάθαρες παραλίες, την Καστροπολιτεία της Παλαιόχωρας και τα μινωικά κτήρια καθώς και τους φιλόξενους κατοίκους.

Το 1864 τα Κύθηρα ενώθηκαν με την υπόλοιπη Ελλάδα ύστερα από την τουρκική κατοχή. Απέχουν 10ναυτικά μίλια από την νοτιοανατολική ακτή της Πελοποννήσου και απαριθμούν περίπου 3.500 κατοίκους. Θεωρούνται ως ένας από τους ανερχόμενους τουριστικούς προορισμούς.

Αξιοθέατα και Μνημεία

 
  •  Χώρα: Ένας γραφικός οικισμός με 500 μόνιμους κατοίκους. Εδώ θα θαυμάσετε το Ενετικό Κάστρο (1503) και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Δοκιμάστε το θυμαρίσιο μέλι, τα ξεροτήγανα, τα αμυγδαλωτά, τους μπεζέδες και το οικολογικό λάδι
  • Ποταμός: Αποτελεί το εμπορικό κέντρο του νησιού όπου βρίσκεται το Νοσοκομείο και το Γηροκομείο. Επισκεφτείτε το ερειπωμένο χωριό που από τότε που λεηλατήθηκε από τον πειρατή Μπαρμπαρόσα δεν ξανακατοικήθηκε. Παλιά ήταν και πρωτεύουσα του νησιού. Μην χάσετε το Κυριακάτικο παζάρι στην πλακόστρωτη πλατεία.
  • Μυλοπόταμος: Ένα χωριό κτισμένο μέσα σ’ ένα καταπράσινο τοπίο, φημισμένο για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του και του μαγευτικούς καταρράκτες της Φόνισσας. Επισκεφτείτε το σπήλαιο της Αγίας Σοφίας, το Ενετικό Κάστρο και τη Μονή της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας.
  • Αντικύθηρα: Το νησί βρίσκεται ανάμεσα στα Κύθηρα και τον Κίσσαμο Κρήτης σε απόσταση 24 ναυτικών μιλίων αντίστοιχα. Οι ελάχιστοι κάτοικοι ασχολούνται με την γεωργία, την κτηνοτροφία, την μελισσοκομία και την αμπελουργία και έχουν καταγωγή από τα κρητικά Σφακιά. Σ' ένα από τα πολλά ναυάγια που έγιναν στην περιοχή, ανακαλύφθηκε το άγαλμα "Ο έφηβος των Αντικυθήρων».
  • Άλλες αξιόλογες περιοχές των Κυθήρων είναι ο Αυλέμωνας με το Ναό της Αφροδίτης, η Αγία Πελαγία, το Διακόφτι, ο Καραβάς και το Καψάλι.
Επικοινωνήστε μαζί μας

Αν ενδιαφέρεστε για αγορά, ενοικίαση ή κατασκευή ακίνητου στην περιοχή Κύθηρα, επικοινώνηστε τώρα μαζί μας για να βρούμε την καλύτερη επιλογη για εσάς.

Ακίνητα στην περιοχή Κύθηρα

Δείτε τα όλα →
Οικόπεδο στα Κύθηρα

Οικόπεδο στα Κύθηρα

pinΚύθηρα

1212 m²
12.000 €
Code: DG 1322