Λευκάδα

  • Λευκάδα
  • Λευκάδα
  • Λευκάδα
  • Λευκάδα

Βασικό χαρακτηριστικό του νησιού αποτελούν οι παραλίες της με τις κατάλευκες αμμουδιές και τα καταγάλανα νερά. Ανάμεσα στη Λευκάδα και τη στεριά της Αιτωλοακαρνανίας θα θαυμάσετε μικρά  με πυκνή βλάστηση νησάκια. Το ψηλότερο βουνό του νησιού είναι η Ελάτη (1.158μ.).

Αξιοθέατα και Μνημεία

 

Χώρα: Χωρίζεται από τις ακτές της Αιτωλοακαρνανίας με ένα τεχνητό κανάλι και ενώνεται με δύο γέφυρες. Επισκεφτείτε το φρούριο της Αγίας Μαύρας μπροστά στη λιμνοθάλασσα, η οποία αποτελεί και τον μεγαλύτερο υγροβιότοπο του νησιού. Στη λιμνοθάλασσα θα εντυπωσιαστείτε από τους ερωδιούς. Θα δείτε επίσης το πάρκο Μπασκέτο, το μουσείο των Φωνόγραφων και τη Χαραμόγλειο  Ειδική Λευκαδίτικη Βιβλιοθήκη. Προτιμείστε τις παραλίες Γύρα και Άγιος Ιωάννης. Προμηθευτείτε τις φημισμένες λευκαδίτικες φακές και δοκιμάστε τις παραδοσιακές νοστιμιές του νησιού που συνδυάζουν τη νησιωτική με την ηπειρώτικη κουζίνα.

Άλλες περιοχές της Λευκάδας είναι ο Άγιος Νικήτας, το Αθάνι, η Βασιλική, το Βλυχό, η Καρυά, η Λυγία, τα Νικιανά, το Νυδρί, ο Πόρος, τα Σύβοτα, η Μαδουρή, ο διάσημος Σκορπιός και η Κάστος.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αν ενδιαφέρεστε για αγορά, ενοικίαση ή κατασκευή ακίνητου στην περιοχή Λευκάδα, επικοινώνηστε τώρα μαζί μας για να βρούμε την καλύτερη επιλογη για εσάς.