Αμοργός

  • Αμοργός
  • Αμοργός
  • Αμοργός

Βρίσκεται στο ανατολικότερο σημείο των Κυκλάδων. Η πρωτεύουσα του νησιού είναι η μεσαιωνική Χώρα, δείγμα γραφικότητας και αιγαιοπελαγίτικης ομορφιάς, που αναδεικνύεται με τις αψιδωτές καμάρες της και τα δεκάδες βυζαντινά εκκλησάκια. Η Αμοργός έχει δύο φυσικά λιμάνια, τα Κατάπολα και την Αιγιάλη. Συνδυάζει τις απότομες ακρογιαλιές στο ανατολικό τμήμα με τις μικρές χερσονήσους και τους αμμώδεις όρμους του δυτικού τμήματος.

Η ακμή της κατά την διάρκεια του Κυκλαδικού πολιτισμού είναι εμφανής από τα διάσπαρτα ερείπια του νησιού και τα ευρήματα που κοσμούν το Αρχαιολογικό Μουσείο. Το μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας που κρέμεται σ’ έναν βράχο αποτελεί το σπουδαιότερο χριστιανικό μνημείο της περιοχής.

Αξίζει να επισκεφθείτε το νησάκι Νικουριά, που βρίσκεται απέναντι από τον όρμο της Αιγιάλης, τα ερείπια του Κάστρου του 13ου αι. και τον Πύργο του Γαβρά (αρχοντικό του 18ου αι.).

Οι παραλίες Καμπί και Αγία Άννα ξεχωρίζουν, καθώς και τα τρία νησάκια Άνυδρο, Λεβίθια και Κύναρος. Τοπικά προϊόντα όπως μέλι, φάβα, παξιμάδια και μαύρο ψωμί αποτελούν εδέσματα που πρέπει να δοκιμάσετε, καθώς και πασίγνωστη κακκαβιά και το παραδοσιακό «πατατάτο».

Ένα από τα ομορφότερα χωριά της Αμοργού, η Αρκεσίνη, σας δίνει πρόσβαση στις μαγευτικές παραλίες Παράδεισος, Αμμούδι, Κάτω Κάμπος και Καλοταρίτισσας. Επίσης στο λιμάνι των Καταπόλων θα θαυμάσετε τα ερείπια της Μίνωας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αν ενδιαφέρεστε για αγορά, ενοικίαση ή κατασκευή ακίνητου στην περιοχή Αμοργός, επικοινώνηστε τώρα μαζί μας για να βρούμε την καλύτερη επιλογη για εσάς.