Δήλος

  • Δήλος
  • Δήλος
  • Δήλος

Το νησί Δήλος θεωρείται παγκοσμίως ένας ιερός τόπος, καθώς εκεί έχουν μεταφερθεί τα οστά των νεκρών της αρχαιότητας. Είναι το κέντρο των Κυκλάδων και σύμφωνα με την μυθολογία, το νησί του Απόλλωνα και της Άρτεμης. Ουσιαστικά είναι ένας ανοιχτός αρχαιολογικός χώρος με ερείπια από όλους τους οικισμούς της Αρχαιότητας.

Κάποια από τα σπουδαία μνημεία που θα θαυμάσετε, είναι το ιερό του Απόλλωνα, ο ναός της Άρτεμης, η Αγορά του Θεόφραστου, η στοά του Αντιγόνου, η οδός των Λεόντων, η συνοικία του θεάτρου με περίτεχνα μωσαϊκά και ψηφιδωτά με παραστάσεις του θεού Διονύσου, το σπίτι των Προσωπείων, τα ερείπια του Αρχαίου Θεάτρου και το ιερό του Ασκληπιού.

Δεν επιτρέπεται η παραμονή στην περιοχή καθώς θεωρείται προστατευόμενος χώρος. Η πρόσβαση είναι εύκολη από τη Μύκονο και τα γύρω Κυκλαδίτικα νησιά με προγραμματισμένες εκδρομές από ειδικά καραβάκια.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αν ενδιαφέρεστε για αγορά, ενοικίαση ή κατασκευή ακίνητου στην περιοχή Δήλος, επικοινώνηστε τώρα μαζί μας για να βρούμε την καλύτερη επιλογη για εσάς.