Ίος

  • Ίος
  • Ίος
  • Ίος
  • Ίος

Οι μόνιμοι κάτοικοι την αποκαλούν και Νιό. Προσελκύει πολύ την νεολαία αλλά έχει υποδομές για όλες της ηλικίες. Είναι γεμάτοι με γραφικούς κολπίσκους. Η καλλιέργεια ελαιόδεντρων και αμπελιών είναι ο βασικός οικονομικός πόρος των ντόπιων. Στο νησί θα συναντήσετε 365 εκκλησίες και ξωκλήσια.

Αξιοθέατα και Μνημεία

 

Χώρα:Την χαρακτηρίζει η τυπική κυκλαδίτικη γραφικότητα με τα στενά σοκάκια τα κατάλευκα σπίτια και τους ανεμόμυλους. Ο παλιός οικισμός της έχει κριθεί διατηρητέος, έτσι ώστε να μην καταστραφεί από τις αλλαγές που απαιτούν οι τουριστικές ανάγκες.

  • Μεσαιωνικό Κάστρο: Χτίστηκε το 1397 και σώζονται κάποια ερείπια
  • Τα λείψανα της Αρχαίας Πόλης, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και το Μουσείο Παραδοσιακής Τέχνης
  • Τάφος του Ομήρου: Βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού στη θέση Πλακωτό
  • Ερείπια Αρχαιότερου οικισμού του Αιγαίου: Βρίσκονται στα σημεία Σκάκος και Βίγλα
  • Ανοιχτό Θέατρο Οδυσσέας Ελύτης: Βρίσκεται στην περιοχή Τσουκαλάρια και εδώ πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις

Θα κάνετε μπάνιο στην παραλία του Μυλόποτα καθώς σας δίνεται η δυνατότητα να λάβετε μέρος και σε ορειβατικές εκδρομές. Η Χώρα της Ίου θεωρείται το κέντρο διασκέδασης των Κυκλάδων με πολλές εναλλακτικές προτάσεις. Δοκιμάστε το εκπληκτικό μέλι και το ξινοτύρι της περιοχής

Μαγγανάρι: Βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του νησιού. Εδώ θα συναντήσετε την ωραιότερη παραλία του νησιού, η οποία έχει βραβευτεί με την Γαλάζια Σημαία. Σ’ αυτή τη παραλία γυρίστηκε η ταινία «Απέραντο Γαλάζιο".

Μυλοπότας: Απέχει 3χλμ. από την Χώρα. Μια ακόμη μαγική παραλία του νησιού, βραβευμένη με την Γαλάζια Σημαία. Εδώ έχετε την δυνατότητα να γραφτείτε στις σχολές wind surfing και καταδύσεων καθώς και να βρείτε τον κατάλληλο εξοπλισμό για πληθώρα θαλάσσιων σπορ.

Λιμάνι ή Όρμος: Θεωρείται από τα πιο ασφαλή λιμάνια στο Αιγαίο. Οι ιστιοπλόοι το αποκαλούν και «Μικρή Μάλτα». Βρίσκεται σε απόσταση 2χλμ. από τη Χώρα. Διάσημες παραλίες της περιοχής είναι η Χρυσή Ακτή, η Κουμπάρα (Γαλάζια Σημαία), Κολιτσάνι καθώς και οι παραλίες γυμνιστών, Άγιοι Ανάργυροι και Αγία Ειρήνη.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αν ενδιαφέρεστε για αγορά, ενοικίαση ή κατασκευή ακίνητου στην περιοχή Ίος, επικοινώνηστε τώρα μαζί μας για να βρούμε την καλύτερη επιλογη για εσάς.