Νάξος

  • Νάξος
  • Νάξος
  • Νάξος

Αποτελεί το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα του κυκλαδικού πολιτισμού. Η οικονομία της βασίζεται στη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Αξιοθέατα και Μνημεία

 

Χώρα: Στο λιμάνι βρισκόμαστε μπροστά στην Πορτάρα, την είσοδο του Ναού του Απόλλωνα. Επίσης στη Χώρα θα δείτε τα ερείπια της Αρχαίας πόλης στην τοποθεσία Γρόττα, το Φράγκικο Κάστρο, το Αρχαιολογικό Μουσείο και έναν επιβλητικό βενετσιάνικο πύργο, τον «Πύργο του Μπελόνια. Δοκιμάστε τα ντόπια τυριά και το λικέρ ή γλυκό του κουταλιού κίτρο.

Άγιος Αρσένιος: Απέχει 8χλμ. από τη Χώρα και χωρίζεται στον Κάτω και τον Πάνω Άγιο Αρσένιο. Εδώ θα δείτε αξιόλογες εκκλησίες, τα ερείπια του αρχαίου ιερού του Διονύσου (7ος αι. π.Χ.) και παραδοσιακούς ανεμόμυλους. Οι παραλίες που ξεχωρίζουν είναι ο Άγιος Προκόπης, η Αγία Άννα, το Αλυκό και το Πυργάκι.

Απείρανθος: Όλο το χωριό είναι ένας διατηρητέος οικισμός και χαρακτηρίζεται ως ένα από τα ωραιότερα χωριά των Κυκλάδων. Οι ντόπιοι χρησιμοποιούν ένα γλωσσικό ιδίωμα που είναι σχεδόν ίδιο με την κρητική διάλεκτο. Εδώ υπάρχει και το μοναδικό φυσικό λιμάνι της Νάξου, η Μουτσούνα. Επισκεφτείτε τι μαγικές παραλίες Ψιλή Άμμος, Πάνορμος, Λιόνας και θαυμάστε την εκκλησία της Παναγίας της Απειραθίτισσας, και τα τρία Μουσεία, Αρχαιολογικό, Γεωλογικό και Κοινοτικό Λαογραφικό.

Άλλες αξιοσημείωτες περιοχές της Νάξου είναι ο Απόλλωνας, οι Μέλανες, το Σαγκρί, η Τραγαία και το Φιλώτι.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αν ενδιαφέρεστε για αγορά, ενοικίαση ή κατασκευή ακίνητου στην περιοχή Νάξος, επικοινώνηστε τώρα μαζί μας για να βρούμε την καλύτερη επιλογη για εσάς.

Ακίνητα στην περιοχή Νάξος

Δείτε τα όλα →
Βίλλες στη Νάξο

Βίλλες στη Νάξο

pinΝάξος

2
2
75 m²
Code: DG 1226
Ξενοδοχείο στη Νάξο

Ξενοδοχείο στη Νάξο

pinΝάξος

17
649,17 m²
1.200.000 €
Code: DG 1316