Σέριφος

  • Σέριφος
  • Σέριφος
  • Σέριφος

Η Σέριφος, ένα μικρό κυκλαδίτικο γραφικό νησί, βρίσκεται σε απόσταση 73 ναυτικών μιλίων από τον Πειραιά. Το πλούσιο υπέδαφός του σε σιδηρομεταλλεύματα στηρίζει την οικονομία του νησιού από την αρχαιότητα.

Αξιοθέατα και Μνημεία

 

Χώρα: Βρίσκεται πάνω σ’ έναν απότομο λόφο και διατηρεί την γραφικότητά της αλώβητη από τον τουρισμό. Απέχει 5χλμ από το λιμάνι και χωρίζεται στην Πάνω και την Κάτω Χώρα. Απολαύστε τη θέα από το Κάστρο στην κορυφή της Χώρας. Επισκεφτείτε το Λαογραφικό μουσείο στην Κάτω Χώρα και την Αρχαιολογική Συλλογή στην Άνω Χώρα.

  • Δοκιμάστε: παραδοσιακό κρασί, μαραθοτηγανήτες, κάπαρη, τηγανητές ντομάτες, κόκορα με μακαρόνια, ξiνομυζήθρα και μελόπιτα.

Λιβάδι: Βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού. Φημίζεται για την υπέροχη παραλία του μήκους 1,5χλμ. και αποτελεί ένα από τα τουριστικότερα μέρη και το κέντρο νυχτερινής ζωής του νησιού. Η παραλία ονομάζεται Αυλέμωνας και προσφέρεται για πληθώρα θαλάσσιων σπορ.

Άλλες παραλίες της περιοχής είναι το Μεγάλο Λιβάδι, τα Λιβαδάκια (παραλία γυμνιστών, το Καράβι, η Ψιλή Άμμος, ο Άγιος Σώστης και η Λία. Με σκάφος θα μπορέσετε να επισκεφτείτε τα νησάκια Σερφοπούλα και Βους.

Μεγάλο Λιβάδι: Γνωρίζει την ακμή του από τον 19ο αι. καθώς αποτελούσε το λιμάνι απ’ όπου γινόταν η μεταφορά των μεταλλευμάτων. Εκεί βρίσκεται και αριστοτεχνικά χτισμένο νεοκλασικό κτήριο του 19ου αι. όπου στεγαζόταν οι εταιρεία  μεταλλευμάτων. Επισκεφτείτε την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου με τοιχογραφίες του 17ου αι.

Επισκεφτείτε και τα χωριά Παναγιά και Κουταλάς.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αν ενδιαφέρεστε για αγορά, ενοικίαση ή κατασκευή ακίνητου στην περιοχή Σέριφος, επικοινώνηστε τώρα μαζί μας για να βρούμε την καλύτερη επιλογη για εσάς.

Ακίνητα στην περιοχή Σέριφος

Δείτε τα όλα →
Μονοκατοικία στη Σέριφο

Μονοκατοικία στη Σέριφο

pinΣέριφος

2
1
85 m²
190.000,00 €
Code: DG 1490