Σύρος

  • Σύρος
  • Σύρος

Μέχρι το πρώτο μισό του 20ου αι. και πριν από την ανάπτυξη του Πειραιά ήταν το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας. Το 1823 ιδρύθηκε στη Σύρο το πρώτο νοσοκομείο και το 1833 το πρώτο Γυμνάσιο της Ελλάδας. Υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά, εμπορικά και βιομηχανικά κέντρα της χώρας. Είναι γνωστή και ως «Αρχόντισσα των Κυκλάδων».

Αξιοθέατα και Μνημεία

 

Ερμούπολη: Αποτελεί την πρωτεύουσα και το λιμάνι της Σύρου. Την διακρίνει η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της, που θυμίζει ευρωπαϊκή πόλη του 19ου αι.

  • Πλατεία Μιαούλη: Εδώ είναι το Δημαρχείο κατασκευή του Τσίλερ και πολλά αρχοντικά.
  • Δημοτικό Θέατρο Απόλλων: Η μικρογραφία της σκάλας του Μιλάνου, κατασκευή του αρχιτέκτονα Chabeau.
  • Μουσεία: Αρχαιολογικό, Βιομηχανικό, Κυκλαδικής Τέχνης, Ιστορικό Αρχείο Κυκλάδων.
  • Επίσης θα δείτε την εκκλησία του Αγίου Νικολάου του πλουσίου, το Καρνάγιο του Ταρσανά, την νεκρόπολη στο λόφο της Χαλανδριανής, το Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, το Πρώτο Γυμνάσιο της Ελλάδας, τη Σχολή των Εμποροπλοιάρχων και το Καζίνο της Σύρου.
  • Παραλίες: Αστέρια, Άγιος Νικόλαος, Τάληρο, Βαγγελίδη και Απολίμνου.
  • Δοκιμάστε τα συριανά λουκούμια, την πρόβεια γραβιέρα Σαν Μιχάλη, σύγκλινο και το ψάρι "γούνα, και απολαύστε την έντονη νυχτερινή ζωή.

Άνω Σύρος: Φημίζεται για την γραφικότητα της με τα τείχη, τα καντούνια και τις καμάρες, Πάνω από την μεσαιωνική συνοικία των Ενετών, δεσπόζει ο καθεδρικός ναός του Αγίου Γεωργίου, τα δύο μοναστήρια των Καπουτσίνων και το μοναστήρι των Ιησουιτών με την εκκλησία της Παναγίας της Καρμήλου.

Αξίζει να επισκεφτείτε το κέντρο Ιστορικών Μελετών της Καθολικής Επισκοπής, την Έκθεση Λαογραφικών Κειμένων, το Ιστορικό Αρχείο, το μουσείο του Μάρκου Βαμβακάρη και το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης.

Γαλησσάς: Βρίσκεται σε απόσταση 9χλμ. από την Ερμούπολη. Αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα βασίλεια του Αιγαίου περιτριγυρισμένος από  καταπράσινους λόφους.  Είναι χτισμένος στη θέση της προϊστορικής περιοχής Γαλησσού και θεωρείται η σημαντικότερη τοποθεσία της Σύρου.

Αξίζει να επισκεφτείτε την αρχαία Ακρόπολη, τα εκκλησάκια του Αγίου Κυριάκου και Αγίου Στεφάνου και τα ερείπια του μικρού φρουρίου. Φημισμένες παραλίες είναι αυτή του όρμου Γαλησσά και του Αρμέου.

Ποσειδωνία: Θεωρείται το καλοκαιρινό θέρετρο των αστών ντόπιων και απέχει 13χλμ. από την πρωτεύουσα της Σύρου. Αξίζει να θαυμάσετε τα αρχοντικά της Ντελαγκράτσιας και την Παρακοπή.

Η παραλία του όρμου και αυτή των Αγκαθωπών, που διακόπτεται από δύο ξεχωριστά τμήματα αμμουδιάς, έχουν τόσο καθαρά νερά που αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες.

Άλλες αξιόλογες περιοχές της Σύρου είναι ο Μέγας Γιαλός, ο Φοίνικας, ο Αζόλιμνος, το Κίνι και η Βάρη

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αν ενδιαφέρεστε για αγορά, ενοικίαση ή κατασκευή ακίνητου στην περιοχή Σύρος, επικοινώνηστε τώρα μαζί μας για να βρούμε την καλύτερη επιλογη για εσάς.

Ακίνητα στην περιοχή Σύρος

Δείτε τα όλα →
Εμπορικό κέντρο στην Σύρο

Εμπορικό κέντρο στην Σύρο

pinΣύρος

3.100 m²
Code: DG 1543
Μεζονέτα στη Σύρο

Μεζονέτα στη Σύρο

pinΣύρος

4
3
140 m²
300.000 €
Code: DG 1427
Σύρος, τρία οικόπεδα

Σύρος, τρία οικόπεδα

pinΣύρος

1.000 - 500 & 1.300 m²
ΑΠΟ 120.000 €
Code: DG 1404