Τήνος

  • Τήνος
  • Τήνος
  • Τήνος

Η Τήνος αποτελεί χώρο Χριστιανικής κατάνυξης καθώς ονομάζεται και το νησί της Μεγαλόχαρης, λόγω της ύπαρξης της εκκλησίας της Παναγίας της Ευαγγελίστριας. Ο χαρακτήρας όμως του νησιού και η απίστευτη γραφικότητά του έχουν να σας προσφέρουν στιγμές μοναδικής ομορφιάς.

Οι χρυσαφένιες αμμουδιές, τα πολύχρωμα λουλούδια, οι καταπράσινες κοιλάδες, οι γρανιτένιοι ογκόλιθοι και τα καταπληκτικά δείγματα της Τηνιακής Τέχνης και Αρχιτεκτονικής είναι κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του υπέροχου νησιού.

Αξιοθέατα και Μνημεία

 
  • Χώρα: Αποτελεί την πρωτεύουσα και το λιμάνι του νησιού, στην οποία δεσπόζει η εκκλησία της Παναγίας της Ευαγγελίστριας (1923). Δίπλα στην εκκλησία στεγάζεται η Πινακοθήκη και Γλυπτοθήκη Τηνίων Καλλιτεχνών.
  • Επίσης στη Χώρα θα θαυμάσετε την γραφική συνοικία Παλλάδα με το καθολικό μοναστήρι Saint Antonio (1743), το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας, τους περιστεριώνες, τα ηλιακά ρολόγια, την Βιβλιοθήκη, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Υπαίθριο θέατρο και τον ανεμόμυλο του Βαρβάνη. Επισκεφτείτε τις παραλίες Σταυρός, Άγιος Μάρκος, Άγιος Φωκάς, Παχιά Άμμος, και Αϊ Σώστης. η Τήνος φημίζεται για την πλούσια κουζίνα της που περιλαμβάνει όλων των ειδών τα εδέσματα και για το καλό ρακί της.
  • Κάμπος: Απέχει 10χλμ. από τη Χώρα. Στην περιοχή υπάρχουν πάνω από 200 περίτεχνοι περιστεριώνες από σχιστόλιθο, σπουδαία δείγματα λαϊκής αρχιτεκτονικής και τεχνοτροπίας, μοναδικά παγκοσμίως.
  • Θα συναντήσετε τον Ανεμόμυλο του Κοσμά, τον αρχαιολογικού ενδιαφέροντος οικισμό «Του Πολέμου ο Κάμπος», τον οικισμό της Ξυνάρας, την μεσαιωνική πρωτεύουσα Ξώμπουργο καθώς και την Καθολική Μητρόπολη. Πολύ όμορφες και ήσυχες παραλίες είναι του Αγίου Πωμανού και του Όρμου Απλανιάς.
  • Πύργος: Θεωρείται ένα υπαίθριο αρχιτεκτονικό Μουσείο και από τα αρχαιότερα χωριά των Κυκλάδων. Στον Πύργο γεννήθηκε ο γλύπτης Γιαννούλης Χαλεπάς και εδώ θα βρείτε και το Μουσείο Χαλεπά. Αξίζει να επισκεφτείτε «Την Κόρη του Πύργου», τον αρχαιότερο οικισμό της Τήνου, την Σχολή Καλών Τεχνών, την μαρμάρινη βρύση (1778) και τα γραφικά γύρω χωριά
  • Άλλες περιοχές της Τήνου άξιες θαυμασμού είναι τα Κιόνια όπου βρίσκονται τα ερείπια του Αρχαίου Θεάτρου και το Σπήλαιο των Γαστρίων, η Κώμη, η Στενή και τα Υστέρνια.
Επικοινωνήστε μαζί μας

Αν ενδιαφέρεστε για αγορά, ενοικίαση ή κατασκευή ακίνητου στην περιοχή Τήνος, επικοινώνηστε τώρα μαζί μας για να βρούμε την καλύτερη επιλογη για εσάς.

Ακίνητα στην περιοχή Τήνος

Δείτε τα όλα →
Δυο Μονοκατοικίες στην Τήνο

Δυο Μονοκατοικίες στην Τήνο

pinΤήνος

70.000,00 €
Code: DG 1561
Μεζονέτα στην Τήνο

Μεζονέτα στην Τήνο

pinΤήνος

170 m²
320.000 €
Code: DG 1279