Αίγιο

Αίγιο

Το Αίγιο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αχαΐας μετά από την πρωτεύουσα, την Πάτρα. Είναι έδρα του Δήμου Αιγιαλείας , είναι κτισμένο παραθαλάσσια και λόγω της θέσης του είναι γνωστό ως το μπαλκόνι του Κορινθιακού.

Στο Αίγιο εξαιτίας της ανθηρής οικονομικής κατάστασης, που οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στο εμπόριο της περίφημης Κορινθιακής σταφίδας, που παρήγαγε η περιοχή, οικοδομήθηκαν πολλά όμορφα νεοκλασικά κτίρια.

Αξιοθέατα – Μνημεία

Ειδικό ενδιαφέρον των τουριστών είναι το παλαιό τμήμα της πόλης (με στοιχεία της χαρακτηριστικής αρχιτεκτονικής των αρχών του 20ου αιώνα) και η παραλία από το σιδηροδρομικό σταθμό (που παρέχει ένα παράδειγμα της αρχιτεκτονικής σιδηροδρόμων των αρχών του 20ου αιώνα) ως την εκκλησία της Παναγίας της Τρυπητής, όπου διακρίνονται οι παλαιές σταφιδαποθήκες (όλες τώρα εσωτερικά μετασχηματισμένες σε πολυτελή καφέ) αλλά και του παλαιού εργοστασίου χαρτοποιίας (που παρέχει ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της βιομηχανικής αρχιτεκτονικής από την αρχή του προηγούμενου αιώνα).

Η Παναγία η Τρυπητή είναι η πολιούχος του Αιγίου. Βρίσκεται κτισμένη στην παραλία του Αιγίου σε απόκρημνο βράχο ύψους 30μ από την επιφάνεια της θάλασσας, μέσα σε Σπήλαιο (τρύπα). Όποιος επισκέπτεται για πρώτη φορά το προσκύνημα εντυπωσιάζεται από τη θέση του πάνω στο βράχο καθώς και από την ομορφιά του τοπίου. Μία κλίμακα με 150 σκαλοπάτια ενώνει το Ιερό Προσκύνημα με το δημόσιο δρόμο.

Παραλίες

Η ακτογραμμή της Αιγιαλείας διαθέτει πολλές όμορφες και καθαρές παραλίες και σας προσφέρεται η δυνατότητα να επισκεφθείτε αρκετές πολύ εύκολα, αφού οι αποστάσεις μεταξύ τους είναι μικρές. Κάθε παραλία έχει τη δική της μοναδική ομορφιά και γραφικότητα, ενώ οι παραλιακές ταβέρνες και τα μπαράκια συμπληρώνουν την εικόνα. Η παραλία του Αιγίου, με την ονομασία Αλική, βρίσκεται δίπλα στη φυσική λιμνοθάλασσα με τα αγριοπούλια. Οι πανέμορφες παραλίες των Σελιανίτικων και του Λόγγου είναι οι πιο κοντινές δυτικά του Αιγίου. Είναι μικροί κόλποι με ψιλό βότσαλο και κατοικίες κρυμμένες μέσα σε λουλουδιασμένες αυλές και δρομάκια πνιγμένα στο πράσινο. Η κοσμοπολίτικη παραλία της Άκολης, με τα μπαράκια και τις ταβέρνες πάνω στη θάλασσα βρίσκεται κι αυτή δίπλα από τη φυσική λιμνοθάλασσα με τα αγριοπούλια. Η παραλία του Ψαθόπυργου στο γνωστό ψαροχώρι που φημίζεται για τις ψαροταβέρνες του και βρίσκεται μεταξύ Αιγίου και Πάτρας. Στο χωριό Λαμπίρι, ένας πανέμορφος φυσικός κόλπος με πεύκα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Η αρκετά γνωστή παραλία στα Νικολέικα, στα 15 χιλιόμετρα ανατολικά του Αιγίου προς Αθήνα. Η Ροδιά, μια μικρή και κάπως μοναχική παραλία, στο ομώνυμο χωριό. Και τέλος η παραλία Τράπεζα ή Πούντα για τους ντόπιους, είναι μια από τις καλύτερες παραλίες του Κορινθιακού, με τεράστια άσπρα βότσαλα, μεγάλη σε μήκος και με καταγάλανα νερά, στα 22 χιλιόμετρα ανατολικά προς Αθήνα. Εδώ θα βρείτε λίγες ταβέρνες, ενώ το ομώνυμο χωριό έχει πανοραμική θέα στον Κορινθιακό και απέχει περίπου 150 μέτρα από τη θάλασσα.

Γεύσεις

Πολλά μεζεδοπωλεία υπάρχουν στο Αίγιο στα οποία έχουν την τιμητική τους τα μεζεδάκια, το κοντοσούβλι και το καλό χύμα κρασί . Μεγάλη ποικιλία από θαλασσινούς μεζέδες, φρέσκο ψάρι, και με σπεσιαλιτέ τις γαρίδες σαγανάκι, τις σαρδέλες στη σχάρα, το καλαμαράκι στιφάδο και το κουνέλι λαδορίγανη συνοδεία με τσιπουράκι, θα βρείτε στα ταβερνάκια πλάι στο κύμα αλλά και σε κουτουκάκια με όμορφους κήπους.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αν ενδιαφέρεστε για αγορά, ενοικίαση ή κατασκευή ακίνητου στην περιοχή Αίγιο, επικοινώνηστε τώρα μαζί μας για να βρούμε την καλύτερη επιλογη για εσάς.

Ακίνητα στην περιοχή Αίγιο

Δείτε τα όλα →
Αυτόνομες πέτρινες μεζονέτες

Αυτόνομες πέτρινες μεζονέτες

pinΑίγιο

3
2
110 m²
270.000 €
Code: DG 1218
Μεζονέτα στο Αίγιο

Μεζονέτα στο Αίγιο

pinΑίγιο

3
2
150 m²
220.000 €
Code: DG 1281