Γαστούνη

  • Γαστούνη
  • Γαστούνη

Φέρει το όνομα του Γάλλου Βαρόνου Γκαστόν και είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Ηλείας. Την διασχίζει ο Πηνειός ποταμός, ο οποίος σε κάποιο τμήμα του ονομάζεται και Γαστούνης. Βρίσκεται σε απόσταση 27χλμ. από τον Πύργο και η οικονομία της βασίζεται στο εμπόριο.

Η Αρχαία Ήλιδα αποτελεί το κόσμημα της περιοχής. Είναι ο χώρος προπόνησης των αθλητών πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς το σημείο απ' όπου γινόταν η εποπτεία τους. Με τις ανασκαφές αποκαλύφθηκαν ένα Θέατρο της Ελληνιστικής περιόδου, ερείπια από το Γυμνάσιο και δύο ιερά της θεάς Αφροδίτης.

Μπορείτε να επισκεφτείτε τις υπέροχες παραλίες της Μπούκας και της Γλύφας καθώς και τη λίμνη του Φράγματος του Πηνειού στο χωριό Κέντρο. Η γνωστή γιορτή Ανθεστήρια με πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων και παρελάσεων με στολισμένα άρματα, αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες και για τους ντόπιους.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αν ενδιαφέρεστε για αγορά, ενοικίαση ή κατασκευή ακίνητου στην περιοχή Γαστούνη , επικοινώνηστε τώρα μαζί μας για να βρούμε την καλύτερη επιλογη για εσάς.