Μονεμβασιά

  • Μονεμβασιά
  • Μονεμβασιά
  • Μονεμβασιά

Ο Βράχος της Μονεμβασιάς βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της λακωνικής χερσονήσου και θεωρείται ως ένα από τα σπουδαιότερα κάστρα της Πελοποννήσου. Υψώνεται 300μ. πάνω από την θάλασσα και συνδέεται με την ακτή με μία στενή γέφυρα. Χωρίζεται στην Πάνω Πόλη, που βρίσκεται στο πλάτωμα της κορυφής του βράχου, και την Κάτω Πόλη που ανηφορίζει την νοτιοανατολική πλευρά του βράχου και διατηρεί τον μεσαιωνικό της χαρακτήρα.

Υπήρξε αρχαία ναυτική βάση. Η απόστασή της από την Σπάρτη είναι 95χλμ. και αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς των επισκεπτών καθώς τα πέτρινα σπίτια κρεμασμένα στο βράχο με θέα το Μυρτώο Πέλαγος προκαλούν θαυμασμό και δέος. Στον βράχο της Μονεμβασιάς θα συναντήσετε 40 περίπου βυζαντινές εκκλησίες, με πιο φημισμένες αυτήν της Αγίας Σοφίας, του Ελκομένου Χριστού, το Άγιο Δημήτριο, την Αγία Άννα και τον Άγιο Στέφανο.

Αξίζει να επισκεφτείτε την περιοχή Ζάρακα, που βρίσκεται βόρεια του βράχου, όπου θα δείτε πληθώρα μεσαιωνικών χωριών χτισμένων πάνω σε υψώματα και ανάμεσα σε ερείπια από κάστρα σπίτια και εκκλησίες. Οι πιο δημοφιλής παραλίες της Μονεμβασιά είναι η Γέφυρα κάτω από τον βράχο, ο Ξιφίας και το Πόρι. Κρασί που διατηρεί την φήμη του από το Μεσαίωνα είναι το τοπικό κρασί Μαλβαζιά

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αν ενδιαφέρεστε για αγορά, ενοικίαση ή κατασκευή ακίνητου στην περιοχή Μονεμβασιά, επικοινώνηστε τώρα μαζί μας για να βρούμε την καλύτερη επιλογη για εσάς.

Ακίνητα στην περιοχή Μονεμβασιά

Δείτε τα όλα →
Οικόπεδο εντός του Κάστρου της Μονεμβασιάς

Οικόπεδο εντός του Κάστρου της Μονεμβασιάς

pinΜονεμβασιά

1.200.000 €
Code: DG 1426
Οικόπεδο στη Μονεμβασιά

Οικόπεδο στη Μονεμβασιά

pinΜονεμβασιά

1000 m²
250.000 €
Code: DG 1325