Αλόννησος

Αλόννησος

Αποτελεί την πρωτεύουσα των Σποράδων. Στην Χώρα θα θαυμάσετε τα πυκνοδομημένα σπίτια που ενωμένα συγκροτούν το μεσαιωνικό τείχος. Το λιμάνι του νησιού ονομάζεται Πατητήρι. Τα τελευταία χρόνια η Αλόννησος παρουσιάζει έντονη τουριστική κίνηση.

Επισκεφτείτε τις εκκλησίες του Χριστού, του Αγίου Αθανασίου και του Αγίου Γεωργίου στη Χώρα, το κτίριο του Διοικητηρίου, το Κοκκινονήσι ή Βράχο με τα αρχαιότερα ευρήματα της Παλαιολιθικής εποχής στο Αιγαίο, τα μοναστήρια της Ανάληψης, των Αγίων Αναργύρων, της Παναγίας, το θαλάσσιο Πάρκο- όπου προστατεύονται οι τελευταίες μεσογειακές φώκιες monachus monachus, η Ακαδημία Ομοιοπαθητικής.

Η περιοχή φημίζεται για τις υπέροχες παραλίες της, Πατητήρι, Ρουσούμ, Γιαλός, Πλατσούκια, Χρυσή Μηλιά, Τζώρτζης Γιαλός, Κοκκινόκαστρο, Λευκός Γιαλός, Άγιος Δημήτριος, Μαρπούντα, Μεγάλο Μουρτιά.

Θα δοκιμάσετε απολαυστικό αστακό, βραστή ή ψητή γίδα, τηγανόπιτα, την τυρόπιτα «τυλιχτήρι» και τα παραδοσιακά γλυκά ροζέτα, φοινίκια και σουτσούκια.

Άλλες αξιόλογες περιοχές της Αλονήσου είναι ο οικισμός Βότση, η Στενή Βάλα και τα γειτονικά νησάκια Γιούρα, Ψαθούρα, Σκαντζούρα, Πελαγονήσι/Κυρά Παναγιά και Παππούς.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αν ενδιαφέρεστε για αγορά, ενοικίαση ή κατασκευή ακίνητου στην περιοχή Αλόννησος, επικοινώνηστε τώρα μαζί μας για να βρούμε την καλύτερη επιλογη για εσάς.