Σκιάθος

Σκιάθος

Παρ’ όλη την έντονη τουριστική κίνηση, το νησί δεν έχει χάσει την γραφικότητά του, με τα αμφιθεατρικά κτισμένα κατάλευκα σπίτια του. Στην είσοδο του λιμανιού θα θαυμάσετε το Μπούρτζι, τον ανεμόμυλο και τις εκκλησίες της Μητρόπολης, της Παναγίας Λιμνιάς και τον Άγιο Νικόλαο.

Επισκεφτείτε την πευκόφυτη χερσόνησο Πούντα, το Φρούριο, την εκκλησία των Τριών Ιεραρχών, την προτομή και το σπίτι του διηγηματογράφου Αλέξανδρου Μωραϊτίδη, το σπίτι του συγγραφέα Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, το καρνάγιο στην περιοχή Σίφερη, τον φυσικό υδροβιότοπο Λίμνη, την μεσαιωνική πρωτεύουσα το Κάστρο, και τα μοναστήρια της Ευαγγελίστριας, της Παναγίας της Κουνίστρας(17ος αι.) και του Αγίου Ιωάννη.

Θα κολυμπήσετε στις παραλίες Μπούρτζι, Μεγάλη Άμμος, Αχλαδιές, Τζανεριές, Καναπίτσα, Λαλάρια, Τρύπια Πέτρα, Κάστρο και Τσουγκριά.

Δοκιμάστε φρέσκο ψάρι, ντόπια τυρόπιτα, λουκάνικα με σάλτσα από φρέσκια ντομάτα και τα παραδοσιακά γλυκά χαμαλιά και αμυγδαλωτά.

Ένας αξιόλογος οικισμός της Σκιάθου είναι οι Κουκουναριές.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αν ενδιαφέρεστε για αγορά, ενοικίαση ή κατασκευή ακίνητου στην περιοχή Σκιάθος, επικοινώνηστε τώρα μαζί μας για να βρούμε την καλύτερη επιλογη για εσάς.