Αγορά ακινήτου

Κάθε ακίνητο έχει τον ιδιοκτήτη του!!! Βρείτε λοιπόν κι εσείς, αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας και κάντε το όνειρό σας πραγματικότητα! Πετυχημένη θεωρείται μια αγορά όταν συνδυάζει τα θέλω με τις ανάγκες του ιδιοκτήτη. Δεν είναι δύσκολο λοιπόν, να βρει κανείς αυτό που πραγματικά επιθυμεί αρκεί να ακολουθήσει ορισμένα στάδια, τα οποία αποτελούν την ολοκληρωμένη αγορά ενός ακινήτου.

Αγορά ακινήτου

Υπάρχουν ορισμένα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για μια επιτυχημένη αγορά και επίσης κάποια ζητήματα που πρέπει ο εκάστοτε αγοραστής να ελέγξει με προσοχή για τη διασφάλιση της επένδυσής του. Σε όλα αυτά τα στάδια η Domgreek βρίσκεται κοντά στους πελάτες της αναλαμβάνοντας όλη τη διαδικασία, σε απόλυτη συνεργασία με αυτούς για την επίτευξη της καλύτερης επιλογής.

Έρευνα αγοράς

Αρχικά, το σημαντικότερο βήμα κατά την αγορά του ακινήτου σας, είναι η ολοκληρωμένη έρευνα της αγοράς. Σκεφτείτε πόσες ώρες θα περνάτε εσείς και η οικογένειά σας μέσα στο σπίτι σας και θα διαπιστώσετε αμέσως πως δεν πρόκειται για μια επιπόλαιη απόφαση. Απαιτείται η έρευνα του συνόλου των διαθέσιμων ακινήτων ούτως ώστε μαζί με τη βοήθεια της Domgreek να βρεθεί το κατάλληλο για εσάς ακίνητο. Το πλήθος των ακινήτων που έχει αναλάβει η Domgreek, σε συνδυασμό με τη συνεργασία του γραφείου μας με τα μεγάλα κτηματομεσιτικά δίκτυα, σας βοηθά να εντοπίσετε τα ακίνητα που βρίσκονται στην αγορά, τη στιγμή που επιθυμείτε να αγοράσετε και σε συννενόηση με τους συνεργάτες μας βρίσκουμε όλοι μαζί το ακίνητο που ταιριάζει στις ανάγκες και τις επιθυμίες σας!

Η συμφωνία της τιμής

Το επόμενο στάδιο της αγοραστικής διαδικασίας αποτελεί ο καθορισμός της τιμής. Δεν είναι λίγες οι φορές που υπάρχει χάσμα μεταξύ της ζητούμενης και της προσφερόμενης αξίας. Ποια από τις δύο είναι η σωστή; Έχοντας πραγματοποιήσει ορθολογική έρευνα στο προηγούμενο στάδιο, με τη βοήθεια του γραφείου μας, θα είστε σε θέση να επιλέξετε την κατάλληλη τιμή για το ακίνητο της επιλογής σας. Η περιοχή, το σημείο του ακινήτου, η αγορά στην ευρύτερη περιοχή, είναι μερικά χαρακτηριστικά που μελετά κανείς στο πρηγούμενο στάδιο και τελικά καθορίζει την αξία του ακινήτου. Με τις σύγχρονες διαπραγματευτικές ικανότητες των συνεργατών του γραφείου μας, πραγματοποιείται η καλύτερη δυνατή συμφωνία τιμής για το ακίνητο που επιθυμείτε. Είτε πρόκειται για προσωπική χρήση, είτε για επένδυση, η Domgreek είναι δίπλα σας για να σας εξασφαλίσει πως με το πέρασμα του χρόνου η απόδοση του ακινήτου σας θα παραμένει υψηλή. Ελέγχεται η περιοχή, η μακροπρόθεσμη πορεία που σχεδιάζεται για την περιοχή του ακινήτου και έτσι σας παρουσιάζουμε μια ολοκληρωμενη άποψη του χώρου και της ''αξίας'' της περιοχής με αποτέλεσμα να γνωρίζετε κάθε στιγμή την αξία του ακινήτου σας. Επιπρόσθετα, για μια ακόμη πιο επιτυχημένη αγορά, η Domgreek σας συμβουλεύει να στρέψετε το ενδιαφέρον σας προς ακίνητα υπό ανέγερση ή ακόμη και σε εκτάσεις ανεκμετάλλευτες, καθώς η αξία τους είναι σαφώς χαμηλότερη από ένα αποπερατωμένο σχέδιο. Συμβουλευθείτε λοιπόν, την Domgreek για να στεγάσουμε μαζί τα όνειρά σας, όπως αρμόζει στον καθένα ξεχωριστά, διότι γνωρίζει πολύ καλά πως η πολυτέλεια δεν κοστίζει και είναι δικαίωμα όλων!

Έλεγχος των τίτλων ιδιοκτησίας

Μετά τη συμφωνία της τιμής, πραγματοποιείται ο έλεγχος των τίτλων του ακινήτου. Οι δικηγόροι του γραφείου μας είναι στη διάθεσή σας να λάβουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αφορούν τους τίτλους ιδιοκτησίας του ακινήτου που τελικά επιλάξατε και να προβούν στον έλεγχο της εγκυρότητας αυτών. Ελέγχεται εάν υπάρχει κάποιο ''βάρος'' στο ακίνητο ή οποιοδήποτε άλλο ζήτημα θα μπορούσε να δυσκολέψει τη διαδικασία της αγοραπωλησίας, προκειμένου νε περάσουμε στο επόμενο βήμα όπου είναι η παράδοση μιας προκαταβολής, η οποία δεσμεύει τυπικά και σε καμία περίπτωση ουσιαστικά τις δύο πλευρές. Με τη διαδικασία της προκαταβολής απλά ο πωλητής - όσο πραγματοποιείται η προετοιμασία του τελικού συμβολαίου- δεσμεύεται τυπικά να μην προωθεί το ακίνητό του σε άλλους αγοραστές και από την άλλη πλευρά τον αγοραστή ότι δέχεται να αγοράσει σε αυτή την τιμή και κατάσταση το ακίνητο που επιλέχθηκε. Στο σημείο αυτό να σημειωθεί πως η προκαταβολή επιστρέφεται στον αγοραστή σε περίπτωση όπου η διαδικασία σταματήσει με υπαιτιότητα του πωλητή, σε αντίθετη περίπτωση δεν υπάρχει υποχρέωση επιστροφής.

Τεχνικός έλεγχος ακινήτου

Με τον έλεγχο των τίτλων, ελέγχεται και από τον αρμόδιο πολιτικό μηχανικό του γραφείου μας η ποιότητα κατασκευής του ακινήτου και αποδίδονται στο ακίνητο τα απαραίτητα έγγραφα για τη μετέπειτα διαδικασία. Το ενεργειακό πιστοποιητικό και το πιστοποιητικό περί μη αυθαιρεσίας αποτελούν δύο βασικά έγγραφα τα οποία εκδίδονται μαζί με το τοπογραφικό (εάν δεν υπάρχει) και σε συνδυασμό με τα φύλλα από το υποθηκοφυλακείο και οποιοδήποτε άλλο έγγραφο απαιτείται για τον πλήρη έλεγχο της ταυτότητας του ακινήτου. Οι μηχανικοί της Domgreek είναι στη διάθεσή σας και στο στάδιο αυτό, διεκπεραιώνοντας με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο και με απόλυτη νομιμότητα τη διαδικασία αυτού του βήματος της αγοραστικής διαδικασίας. Ο μηχανικός του γραφείου μας μπορεί να σας βοηθήσει και σε σημαντικά ακόμη ζητήματα που αφορούν το ακίνητο σας, καθώς μπορεί να ελέγξει τους πολεοδομικούς κανονισμούς της περιοχής σε περίπτωση αγοράς γης εκτός σχεδίου δόμησης (εμπίπτει στον νόμο περί 4 στρεμμάτων ή βρίσκεται σε ειδική κατηγορία), να ενημερωθεί για το μελλοντικό σχεδιασμό της ευρύτερης περιοχής, να ελέγξει και να ενημερωθεί για τις διατάξεις της δασικής υπηρεσίας σε περίπτωση ακινήτου σε πρώην δασική περιοχή. Επίσης, στην Ελλάδα τα αρχαιολογικά ευρύματα βρίσκονται σε πληθώρα σε διάφορες περιοχές. Επομένως, ο έλεγχος στην αρχαιολογική υπηρεσία για την περιοχή του ακινήτου, θεωρείται ως επιτακτική ανάγκη για την ορθή απόφαση μιας αγοράς.

Τελική διαδικασία μεταβίβασης

Ως επόμενο στάδιο αναφέρεται η πληρωμή του φόρου μεταβίβασης, όπως αυτός ορίζεται με το νέο φορολογικό σύστημα της Ελλάδος. Στο σημείο αυτό να σημειωθεί πως ο δεδομένος φόρος έχει μειωθεί από 10% σε μόλις 3%, γεγονός που καθιστά την επένδυση ακινήτων στην Ελλάδα πιο συμφέρουσα. Τελικό στάδιο, πραγματοποιείται με τη βοηθεια του συμβολαιογράφου, ο οποίος έχει συντάξει τα απαραίτητα έγγραφα και τελικά γίνεται ταυτόχρονα και από τις δυο πλευρές η υπογραφή του συμβολαίου και η μεταγραφή αυτού στο αρμόδιο υποθηκοφυλάκειο.

!!!Το όνειρό σας μόλις βρήκε στέγη!!!

Το σύνολο όλων αυτών των διαδικασιών δε διαφέρει σε τίποτα εάν διαμένετε στο εξωτερικό και επιθυμείτε να αγοράσετε ακίνητο στη χώρα μας. Αντιθέτως, στην περίπτωση αυτή προστίθενται ορισμένα στοιχεία και η Domgreek με το έμπειρο και πολύγλωσσο προσωπικό της δύναται να σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε με ασφάλεια την επένδυσή σας στη χώρα μας, με ένα σύνολο υπηρεσιών που προσφέρει το γραφείο μας. Το μόνο που αρκεί από εσάς είναι να επικοινωνήσετε μαζί μας!!!

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αν ενδιαφέρεστε για Αγορά ακινήτου, επικοινώνηστε τώρα μαζί μας για να βρούμε την καλύτερη επιλογη για εσάς.

Χρήσιμες πληροφορίες